full screen background image
Keresés
2020 február 25 - kedd
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Jövő tavasszal helyezik el az új szekszárdi uszoda alapkövét

Jövő tavasszal helyezik el az új szekszárdi uszoda alapkövét

2017.12.04. 2018. tavaszán helyezik el az új, mintegy 2,3 milliárd forintból megépülő szekszárdi sportuszoda alapkövét – közölte hétfőn Horváth István, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Horváth István elmondta, a Modern Városok Programban megépülő uszoda megépítésével kapcsolatos közbeszerzési pályázatot még karácsony előtt kiírja a város. Emlékeztetett, az új uszoda tervei készen állnak, valamint felidézte, hogy a múlt héten a kormány hozzájárult a létesítmény megépítéséhez, melyhez a források is rendelkezésre állnak.

Horváth István, a szintén a Modern Városok Programban teljesen megújult Bor utca hétfő délelőtti átadóján beszélt minderről.  Mint közöltük, Bor utca egy 3 milliárd forint értékű beruházási csomagban újult meg, melynek keretében mintegy 13 kilométeren építettek útként is funkcionáló betonvápás vízelvezetőt a szurdikokban és, melynek részeként megtörtént a Parászta patak mederrendezése is. A Bor utca teljes rekonstrukciójának lezárásával a Modern Városok Program első üteme lezárult.

Mint azt megírtuk, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a múlt héten csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány hozzájárul az uszoda megépítéséhez.

Ugyancsak megírtuk, a beruházás keretében – a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve – 25×33 méteres medencével épül meg az új uszoda a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő mellett.

A 220 centiméter vízmélységű feszített víztükrös medence rövidpályás úszóversenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A medence mérete lehetővé teszi, hogy azt egyszerre használják úszásra és vízilabda edzések megtartására. A medence hosszabb és rövidebb oldalán egy-egy lelátó kap helyet, ezeken összesen 276 nézőnek lesz ülőhely.

Az úszásoktatás lehetőségének biztosítására egy 8×16 méteres, 80 centiméter vízmélységű tanmedence épül, melynek három oldalán szárazedzéseket lehet tartani. A tanmedencét egy üvegfal fogja elválasztani az előcsarnoktól, ahol egy büfé is helyet kap.

Az épülő létesítményben három sportszauna lesz. Ezekhez pihenő és merülő medence is kapcsolódik majd, az öltözők pedig az alagsorban kapnak helyet. Ezeken és a szükséges zuhanyzókon, illetve mellékhelyiségeken kívül tárgyaló és iroda, valamint fitneszterem is lesz az új uszodában.

A remények szerint az új létesítménynek köszönhetően a városi úszó- és vízilabdasport egyaránt bővülni fog.

Látványterv: Polgármesteri Hivatal
Read previous post:
Close