full screen background image
Keresés
2018 május 22 - kedd
  • :
  • :

Két pécsi férfi tört be két szekszárdi házba

Két pécsi férfi tört be két szekszárdi házba

2017.08.27. Két pécsi férfit gyanúsítanak azzal, hogy betörtek két szekszárdi házba.

polus_autohazhirdetés

Az elkövetők 2014. február 3-án 7 óra és 16 óra között befeszítették egy szekszárdi családi ház ajtaját, majd az ingatlanból ékszereket, karórát, valamint különböző műszaki tárgyakat loptak el közel 800 ezer forint értékben. A rongálással okozott kár meghaladta a 100 ezer forintot – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A betörők 2014. február 26-án 8 óra és 11 óra között újra betörtek egy szekszárdi családi házba, ahonnan ékszereket, laptopokat, valamint tabletet loptak több mint 700 ezer forint értékben. Az elkövetők a ház ablakának befeszítésével közel 50 ezer forint kárt okoztak.

A szekszárdi rendőrök mindkét bűncselekmény helyszínén szemlét tartottak, majd nyomozást rendeltek el. Az eljárás akkor még nem vezetett eredményre, ezért a nyomozást mindkét esetben felfüggesztették, de a nyomozók a beszerzett adatok és bizonyítékok folytatólagos vizsgálatának eredményeként később azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 45 éves, valamint a 40 éves pécsi férfit, akik a bűncselekmények elkövetését beismerték. A 40 éves férfit 2017. augusztus 23-án őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására. Társa más ügyekből kifolyólag már korábban büntetés-végrehajtási intézetbe került.

A Bűnügyi Osztály munkatársai a házkutatások során a betörésekből származó karórákat, valamint a bűncselekményekhez használt eszközöket, tárgyakat foglaltak le. Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close