full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Két pécsi férfi tört be két szekszárdi házba

Két pécsi férfi tört be két szekszárdi házba

2017.08.27. Két pécsi férfit gyanúsítanak azzal, hogy betörtek két szekszárdi házba.

Az elkövetők 2014. február 3-án 7 óra és 16 óra között befeszítették egy szekszárdi családi ház ajtaját, majd az ingatlanból ékszereket, karórát, valamint különböző műszaki tárgyakat loptak el közel 800 ezer forint értékben. A rongálással okozott kár meghaladta a 100 ezer forintot – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A betörők 2014. február 26-án 8 óra és 11 óra között újra betörtek egy szekszárdi családi házba, ahonnan ékszereket, laptopokat, valamint tabletet loptak több mint 700 ezer forint értékben. Az elkövetők a ház ablakának befeszítésével közel 50 ezer forint kárt okoztak.

A szekszárdi rendőrök mindkét bűncselekmény helyszínén szemlét tartottak, majd nyomozást rendeltek el. Az eljárás akkor még nem vezetett eredményre, ezért a nyomozást mindkét esetben felfüggesztették, de a nyomozók a beszerzett adatok és bizonyítékok folytatólagos vizsgálatának eredményeként később azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 45 éves, valamint a 40 éves pécsi férfit, akik a bűncselekmények elkövetését beismerték. A 40 éves férfit 2017. augusztus 23-án őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására. Társa más ügyekből kifolyólag már korábban büntetés-végrehajtási intézetbe került.

A Bűnügyi Osztály munkatársai a házkutatások során a betörésekből származó karórákat, valamint a bűncselekményekhez használt eszközöket, tárgyakat foglaltak le. Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close