full screen background image
Keresés
2020 július 31 - péntek
  • :
  • :

Két viharjelzést is kiadott az OMSZ Tolna megyére!

Két viharjelzést is kiadott az OMSZ Tolna megyére!

2018.08.14. Egy elsőfokú és egy másodfokú figyelmeztető jelzést is kiadott keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország több megyéje, közte Tolna területére.

Az OMSZ másodfokú figyelmeztetése alapján heves zivatarok lehetnek. Mint arra az OMSZ honlapján figyelmeztet: közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. A másik, elsőfokú figyelmeztetés szerint felhőszakadás várható: intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Az OMSZ Tolna megye mellett további 14 megye területére adott ki első- és másodfokú figyelmeztető jelzést a várható viharok miatt.

Mindig győződjön meg arról, hogy érvényben van-e még a figyelmeztető jelzés, ezt itt tudja megtenni – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.08.15. szerda éjfélig

HŐSÉG:

Ma az Alföld nagyobb részén még 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, de holnapra egy hidegfront hatására ott is mérséklődik a meleg.

ZIVATAR:

Délelőtt a Tiszántúlon néhol előfordulhat zivatar.

Délután a Dél-Dunántúl felől egyre többfelé alakulhat ki zivatar, amelyek északkelet felé helyeződnek tovább, köztük akár szervezett (vonalba rendeződött), heves zivatarok is lehetnek. Éjszaka a zivatartevékenység fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik, és fokozatosan gyengül, hajnalra jó eséllyel meg is szűnik. A Kisalföldön nem valószínű zivatar, az ismétlődő esőből, záporokból azonban ott és a Dunántúl középső részein jelentősebb csapadék is várható.

Szerdán az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő elszórtan további (nem heves) zivatar.

A keddi zivatarokat elsősorban viharos (70-90, néhol ezt meghaladó) széllökések, felhőszakadás (> 20-30 mm), kisebb eséllyel jégeső (1-2 cm) kísérheti, szerdán a legjellemzőbb kísérőjelenség az intenzív csapadék lehet.

2018.08.14. 10:08 Országos Meteorológiai Szolgálat

Fotó: Retkes Tamás
Read previous post:
Close