full screen background image
Keresés
2019 március 19 - kedd
  • :
  • :

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

Kevesebb, mint három perc alatt kiürítették a dombóvári gimnáziumot

2017.09.11. A tűzriadó terv gyakorlása miatt volt szükség a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium kiürítésére.

Tűzriadó tervet a jogszabály alapján meghatározott esetekben kell készíteni a tűzvédelmi szabályzat mellékleteként, az oktatási intézmények pedig e körbe tartoznak. A tűzriadó tervben foglaltakat szükség szerint, de legalább évente egyszer gyakoroltatni kell az érintettekkel. Ez történt ma a dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban.

Fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a tűzriadó terv tartalmával, hiszen az adott helyzetben életeket menthet. Ezért lényeges a gyakorlás is, hogy mind a pedagógusok, mind a tanulók elsajátítsák azokat a teendőket, amit éles helyzetben végre kell hajtani.

A gyakorlással egy időben a tervek és az iskolák hatósági ellenőrzésére is sor kerül, az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei ellenőrizték a gyakorlat végrehajtását. Ha ilyenkor szabálytalanságot találnak, hatósági felhívást intéznek az intézmény felé. Erről ez alkalommal nem volt szó, minden a tervben foglaltak szerint történt. Az iskolában a gyakorlat ideje alatt ötszázötvenen tartózkodtak, az intézményt kevesebb int három perc alatt ürítették ki.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close