full screen background image
Keresés
2018 október 17 - szerda
  • :
  • :

Kiemelt arany minősítést kapott a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar

Kiemelt arany minősítést kapott a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar

2018.01.31. Kiemelt arany minősítést kapott a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar az elmúlt szombaton a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében megtartott jubileumi hangversenyen.

2018hirdetés

Múlt szombaton rendezte meg évi nagykoncertjét és 30 éves jubileumi koncertjét az Ifjúsági Fúvószenekar. Az esemény egyben nemzetközi minősítő hangverseny is volt – mondta el Kovács Zsolt karmester. Mint tudatta, a zenekar tagja a WASBE, nemzetközi fúvós világszervezetnek, mely zsűrije előtt öt évente minősítő koncertet ad.

A zenekar a 30. jubileumi koncerten „B” kategóriában mérette meg magát a szervezet háromtagú zsűrije előtt.  Az eredmény magért beszél, ugyanis a Ifjúsági Fúvószenekar kiemelt arany minősítést szerzett – tudtuk meg a karmestertől. Hozzátette, öt évvel ezelőtt arany minősítést kaptak ugyanettől a szervezettől. Emlékeztetett, a zenekar tavaly szintén kiemelt arany minősítést szerzett a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrije előtt adott koncerten.

Kovács Zsolt azt is megosztotta, hogy a minél jobb eredmény elérése érdekében a fúvószenekar több régi tagja is visszatért, hogy részvételével segítsen. Így összesen hatvanan adtak koncertet, míg az Ifjúsági Fúvószenekar általában 50-55 fővel ad koncertet.

A zenekar legközelebb február 10-én lép fel a Dienes Valéria Általános iskolában tartandó sváb bálon.

Fotó: Facebook.com – Ifjúsági Fúvószenekar Szekszárd. Kattintson a további képekért!
Read previous post:
Close