full screen background image
Keresés
2018 március 21 - szerda
  • :
  • :

Kiemelt szerep jutott a gyakorlatoknak Tolna megyében

Kiemelt szerep jutott a gyakorlatoknak Tolna megyében

2017.07.07. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön tartotta első féléves személyi állománygyűlését, ahol dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató az év első félévében elvégzett munkát értékelte.

Az állománygyűlésen az igazgatóság teljes személyi állománya, valamint a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok parancsnokai vettek részt.

Dr. Balázs Gábor a 2017. évi első féléves munkaterv alapján értékelte a szakterületek tevékenységét. A tűzoltósági és polgári védelmi szakterületek életében a gyakorlatoknak az első félév során is kiemelt szerep jutott, a hatósági, iparbiztonsági szakterületek tekintetében pedig kulcsfontosságú a folyamatos tanulás.

Az igazgató a mögöttünk álló hat hónapra visszatekintve méltatta az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek tevékenységét, kiemelve a két önállóan beavatkozó egyesületet, melyek az elmúlt félév során is bizonyították létjogosultságukat.

Dr. Balázs Gábor.

Az ezredes elismerően szólt a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tevékenységéről, a sportversenyeken elért kiváló eredményekről, az elismerésben részesült kollégák teljesítményéről. Említést tett a nyílt napokról, a gyermeknapi programokról, a különböző városi rendezvényeken való részvételekről, melyek mind kiemelt jelentőséggel bírnak a lakosság felkészítése, az ifjúság nevelése szempontjából. Dr. Balázs Gábor kiemelte az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatát, melyen az idén is születtek Tolna megyei sikerek.

Az igazgató a második félév fő feladataként a tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek továbbfejlesztését, a közbiztonsági referensek munkájának segítését, illetve a valamilyen tevékenységükben akadályozott embertársaink katasztrófavédelmi felkészítését jelölte meg.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.
Read previous post:
Close