full screen background image
Keresés
2020 július 31 - péntek
  • :
  • :

Kóstold meg! Finom! – a szekszárdi piacon

Kóstold meg! Finom! – a szekszárdi piacon

2015.10.19. Házi ízeket kóstolva támogathatják az éhezők megsegítését a szekszárdi piac látogatói szerdán.

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete „Kóstold meg! Finom!” címmel szervez akciót a Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Együnk egymásért” kezdeményezéséhez csatlakozva. Az egyesület tagjai saját, házi készítésű finomságokkal várják a piac látogatóit szerda reggel nyolc óra és dél között. Többek között többféle süteményt, lekvárt és szörpöt is kínálnak majd kóstolásra – tudtuk meg Heim Károlynétól, a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének elnökétől. A kóstolónak nincs megszabott ára, az elfogyasztott finomságért, vagy finomságokért mindenki annyi pénzt dobhat az adománygyűjtő dobozba, amennyit jónak lát. Az így összegyűlt pénz a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek „Együnk egymásért” adományalapját gazdagítja.

Heim Károlyné arra kérte a piac látogatóit, aki teheti kóstolja meg az egyesületi tagok házi készítésű termékeit és támogassa akciójukat, aminek bevételét a rászorulók élelmezésére, az éhezés és élelmiszerpazarlás csökkentésére fordítja az Élelmiszerbank.

Mint azt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja írja: a program során befolyt összegből fedezik a téli időszak miatt megemelkedett üzemeltetési- és szállítási költségeket, amellyel közel 300 000 ezer rászoruló téli időszakban történő élelmiszersegély-ellátást fedezik.

Október 16. az Élelmezés Világnapja, egyben a téli időszakra való felkészülés kezdete az Élelmiszerbanknál. Ilyenkor több százezer ember élelmezését kell segíteni az országban. A Élelmiszerbank a világnaphoz kapcsolódóan a biztonságos működéséhez szükséges anyagi források bővítésére indította útjára 2012-ben az „Együnk Egymásért Adománygyűjtő Programot”, amelyet minden év októberében rendeznek meg.

A képen a tavalyi adománygyűjtés Fotó: Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete




Read previous post:
Close