full screen background image
Keresés
2018 július 16 - hétfő
  • :
  • :

Kötelező: harmadával emelkedtek a biztosítási díjak

Kötelező: harmadával emelkedtek a biztosítási díjak

2016.04.19. A személygépkocsikra kötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) éves díja az első negyedévben 31 600 forintra emelkedett, 31 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi összeget – tájékoztatott a Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Az autósok a már meglévő szerződés évfordulóját megelőzően elvégzett díjszámítás (évfordulós kötés) esetében átlagosan 24 800 forintért szerződtek, míg a jármű tulajdonjogának megszerzésekor (azonnali kötés) a kgfb-szerződések átlagosan 37 500 forint értékű, az évfordulós kötések másfélszeresének megfelelő díjat határoztak meg. Az azonnali kötések teszik ki az összes szerződés kétharmadát – tették hozzá.

Arra is rámutattak, hogy bár a drágábban kötött azonnali szerződések átlagdíja az év eleje óta fokozatosan mérséklődik, ez az autópiac élénkülése miatt nem látható, ugyanis a frissen vásárolt autók kötelezője az azonnali szerződések számát növeli. Az új autók eladása 15, a használt autók magyarországi adásvétele 17 százalékkal haladta meg a 2015 első negyedévében mért szintet – ismertették.

A közleményben Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója kifejtette, 2016 hátralévő részében a kgfb átlagdíja várhatóan már jóval kisebb mértékben emelkedik tovább, mint a korábbi időszakban: év végére a jelenlegi átlagos díjszint legfeljebb 33-34 ezer forintra nőhet.

MTI
Read previous post:
Close