full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

2016.05.18. A közbiztonsági referensek számára szervezett regionális szakosított továbbképzést a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán a Babits Mihály Művelődési Központ Csatár termében.

A képzés résztvevőit dr. Hábermayer Tamás ezredes igazgatóhelyettes köszöntötte. Közbiztonsági referenst azokon a településeken kell foglalkoztatni, melyek 1-es vagy 2-es katasztrófavédelmi osztályba lettek besorolva. A referensek fő feladata a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése. A felkészülési időszakban tervezési és szervezési, a védekezés időszakában döntés-előkészítési és koordinációs, a helyreállítás időszakában pedig kárfelmérési és ellenőrzési feladatokat látnak el. Az ehhez szükséges ismereteket a közbiztonsági referensek különböző tanfolyamokon sajátították el, de az újabb ismeretek megszerzéséhez a gyakoroltatás és a maihoz hasonló továbbképzések elengedhetetlenek.

A délelőtti elméleti felkészítésen a vízügyi szakterület aktuális kérdéseit, az árvízi kockázati térképezés eredményeit ismerhették meg a továbbképzés résztvevői, majd az operatív tevékenység helyi tapasztalatairól hallhattak előadást. Megismerhették a megye katasztrófavédelmi kockázatait, valamint az elmúlt időszak eseménykezelési tapasztalatait, valamint a polgári védelmi feladatok aktuális kérdéseit beszélték át.

A Tolna és Baranya megyéből érkező közbiztonsági referensek az elméleti képzés mellett gyakorlati programon is részt vettek, ahol a katasztrófavédelmi mobil labor működését ismerhették meg, valamint egy drónos felderítésnek is tanúi lehettek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját tavaly óta egy drón is segíti, mely elsősorban felderítéseknél jelent segítséget, legyen az kockázati helyszín beazonosítása, veszélyesanyag-ömlés, árvíz, baleseti dugó, vagy akár eltűnt személy keresése.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close