full screen background image
Keresés
2020 július 2 - csütörtök
  • :
  • :

Közel 2,7 tonna élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak Szekszárdon

Közel 2,7 tonna élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak Szekszárdon

2019.12.02. Sikeresen zajlott a Gyöngysor Alapítvány élelmiszergyűjtési akciója, melyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Élelmiszergyűjtő programjához kapcsolódva tartottak meg.

Nagy Károlyné Mischl Zsuzsanna, a Gyöngysor Alapítvány elnöke elmondta, az egyesület immár 9. éve csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Élelmiszergyűjtő programjához. A gyűjtést november 22. és 24 között tartották meg a TESCO Hipermarketben, önkéntesek bevonásával. A karitatív munkát többek között a Polip Ifjúsági Iroda négy fiatal török önkéntese segítette. A segítő szándékú emberek az egyesület kérésének megfelelően főként tartós élelmiszereket, bébiételt, rizst, lisztet, olajat és cukrot, édességet, valamint tejet adományoztak. Az akció szép eredménnyel zárult, hiszen közel 2,7 tonna élelmiszert sikerült összegyűjteni.

Az adományokat gyermekekhez, idősekhez, betegekhez és krízishelyzetben élőkhöz juttatják el még karácsony előtt.

283 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az országos akcióban

Országszerte 120 településen, több mint 200 helyszínen zajló akció során összesen mintegy 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel 5.400 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 57.000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei, immár 15. Karácsonyi Adománygyűjtése során november 22-24. között 207 budapesti és vidéki élelmiszer áruházban a vásárlók nagylelkű adományainak köszönhetően összesen 283 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze.

A TESCO áruházlánc az adományt kiegészíti az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával pénzadomány formájában, hogy ezzel is segítse az Élelmiszerbank működését, a nélkülözők ellátását. Az ALDI pedig fix összegű támogatással járul hozzá az Egyesület élelmiszermentési tevékenységének támogatáshoz.

Az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO áruházakban az Élelmiszerbank közel 5 400 önkéntese segítette az adományok összegyűjtését.

Idén közel 57.000 ezer csomagot állítanak össze az Élelmiszerbank önkéntesei az élelmiszerüzletekben átadott adományokból. A lakosság adományait az önkéntesek a gyűjtés környékén élő nélkülözőkhöz juttatják el még Karácsony előtt.

„Köszönjük minden adományozónak, hogy gondolt nehéz sorsú embertársainkra és adományaik segítségével együtt, évről évre egyre több nélkülözőn tudunk segíteni. Köszönjük önkénteseinknek, partnereinknek, hogy idén is lehetőségünk nyílt egy ilyen sikeres akció szervezésére.” – értékelte a gyűjtés eredményeit Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.
Read previous post:
Close