full screen background image
Keresés
2020 február 20 - csütörtök
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Közös célokért dolgozik a rákellenes liga és a katasztrófavédelem

Közös célokért dolgozik a rákellenes liga és a katasztrófavédelem

2016.03.09. Együttműködési megállapodás aláírásával erősítette tovább kapcsolatát a  Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szerdán.

A megállapodást dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató, Nagyné Borbandi Judit gazdasági igazgatóhelyettes, valamint Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga gazdasági elnökhelyettese és Szikla József, a szekszárdi alapszervezet elnöke írta alá a katasztrófavédelmi igazgatóság Mikes utcai épületében.

Dr. Balázs Gábor elmondta, a dokumentum aláírásával írásba foglalták a korábban már kézfogással szentesített megállapodást. A katasztrófavédelem és a szekszárdi szervezet ugyanis évek óta sikeresen együttműködik. Az igazgatóság és a rákellenes liga céljai sok tekintetben azonosak. Ahogy a katasztrófavédelem számára, úgy a liga szekszárdi szervezete számára is kiemelten fontos a fiatalok egészséges életmódra való nevelése játékos formában, vagy éppen előadások útján – emelte ki dr. Balázs Gábor. Ilyen például a „Fiatalokkal az egészségért” elnevezésű vetélkedő, amit minden év novemberében rendez meg közösen az igazgatóság és a liga szekszárdi szervezete.

Dr. Balázs Gábor szerint a liga szekszárdi szervezetét vezető Szikla József szervezőkészsége és az általa végzett munka példaértékű. Ennek bizonyítéka, hogy érdeklődőkkel telnek meg a liga rendezvényei, melyek alkalmával tartott már előadást szintén az egészséges életmódra való nevelés jegyében Szekszárdon Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, vagy Balzsay Károly, volt profi világbajnok bokszoló is.

Dr. Balázs Gábor hozzátette, az igazgatóság a munkahelyi egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudnivalók ismertetése terén is számít a liga segítségére.

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga gazdasági elnökhelyettese arról számolt be, hogy az országban összesen negyvenkettő – a szekszárdihoz hasonló – helyi szervezet működik, ezek taglétszáma több mint 3500 fő. Mint azt hozzátette, a szekszárdi egyesület működése mintaértékű. A megállapodásról elmondta, hogy az nem csak egy papír, ami az aláírás után egy dosszié mélyére kerül, hanem valódi együttműködést takar.

Szikla József, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének elnöke arról számolt be, hogy jó az összhang a helyi és az országos szervezet között. Utóbbi iránymutatásait helyi, vagyis szekszárdi körülményekhez igazítva alkalmazzák. A liga szekszárdi szervezetének egyébként 37 tagja van, közülük hatan a katasztrófavédelem munkatársai – fejezte be Szikla József elnök, aki átadta Balázs Gábor részére a nevére szóló tagsági igazolvány, ugyanis nemrég az igazgató is csatlakozott a rákellenes liga szekszárdi szervezetéhez.

A képen dr. Balázs Gábor és Rozványi Balázs a dokumentum aláírásakor. Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fiatalokkal az egészségért – tudatformálás játékosan
Read previous post:
Close