full screen background image
Keresés
2020 február 28 - péntek
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Közösen búcsúzott a Tolna Megyei Közgyűlés Pirgi Józseftől

Közösen búcsúzott a Tolna Megyei Közgyűlés Pirgi Józseftől

2018.11.23. Egy gyertya lángja szimbolizálta Pirgi József hiányát a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki, soron kívüli ülésén. A testület a tanácskozást követően az elhunyt képviselő temetésén vett részt Tolnán.

Mint ahogy a megyei önkormányzat korábbi közleményében is szerepelt: „egy jó embert veszítettünk el, aki a megye érdekét szolgálta mindvégig, amíg váratlanul és idejekorán eltávozott körünkből”.

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző az ülésen közölte a jó hírt, mely szerint Dombóvár újabb nyertes TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektet tudhat magáénak. A támogató döntésnek köszönhetően a város újabb 95 millió forinttal gyarapodott, s ezzel együtt több mint egy milliárd forintnyi TOP-os forrásból fejleszthet.

A TOP-hoz kapcsolódó Integrált Területi Program módosítását is jóváhagyták. Ennek köszönhetően több mint 531 millió forintot csoportosíthatnak át bölcsődei férőhelyek
bővítésére.

A Közgyűlés felhatalmazta Fehérvári Tamás elnököt, hogy együttműködési megállapodást kössön a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával, valamint Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatával a megyei önkormányzat nevében. A felek szakterületeiknek megfelelően hoznak létre kutatóközpontokat.

Zárt ülésen két TOP projektről is döntöttek.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close