full screen background image
Keresés
2020 június 2 - kedd
  • :
  • :

Közösen szerveztek programokat az Erzsébet-táborban nyaraló diákoknak

Közösen szerveztek programokat az Erzsébet-táborban nyaraló diákoknak

2019.06.27. Közösen szervezett programokkal várták az Erzsébet-táborban nyaraló diákokat a Tolna megyei és a Somogy megyei rendőrök, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület képviselői.

A Tolna megyei és a Somogy megyei rendőrök, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület képviselői közösen szervezett programokkal várták a az Erzsébet-táborban nyaraló diákokat.

A Zánkai Erzsébet-tábor második hetében, 2019. június 26-án ismét Hősök Napja volt. A Balaton partján a rendőrség, a Magyar Honvédség, a Terror-elhárítási Központ, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Honvédelmi Sportszövetség, a katasztrófavédelem, a vízi mentők, az íjászok és a küzdősportok képviselői várták a tábor lakóit. A programon ezúttal is több mint 2000-en vettek részt.

A rendőrség részéről a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei számos programmal készültek a gyerekeknek. Ezen a héten a rendőrökhöz csatlakoztak a „Kapcsolj” közlekedésbiztonsági baleset-megelőzési programsorozatot az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen megálmodó Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (továbbiakban: RSOE) tagjai is.

A gyerekeket a két szomszédos megye rendőrei kirakóval, kitűző-készítővel, kerékpáros akadálypályával is várták. Aki akarta tenyérlenyomatot készíthetett magának, melyben a bűnmegelőzési szakember is segítségére volt. A táborozók az internethasználattal és annak veszélyeivel kapcsolatos tesztet is kitölthettek. Lehetőségük volt a részegséget szimuláló szemüveg kipróbálására is. A gyerekek egy rövid akadálypályán és célba dobó játékkal próbálhatták ki azt, hogy mi módon változhatnak meg érzékeink az alkohol és a drog hatására.

AZ RSOE képviselői közlekedésbiztonsággal kapcsolatos virtuális játékokkal várták az érdeklődőket. Az egyesület „Kapcsolj” elnevezésű programjának a legfontosabb négy eleme a

  • KAPCSOLD BE! Beszálláskor azonnal kapcsold be a biztonsági övet!
  • KAPCSOLD FEL! A látni és látszani elvnek megfelelően kapcsold fel a világítást!
  • KAPCSOLD ÁT! A telefonodat kapcsold át kihangosítóra, ha vezetsz!
  • KAPCSOLJ VISSZA! Amennyiben túllépted a megengedett sebességet, azonnal kapcsolj vissza!

Azok a gyerekek, akik részt vettek a rendőrség által kínált programokon ajándékokat – fényvisszaverős karkötőt, matricát, láthatósági mellényt, kitűzőt és számos tájékoztató füzetet – kaptak.

Forrás/fotó:  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
Read previous post:
Close