full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

KSC Szekszárd – hazai rangadó a Győr ellen

KSC Szekszárd – hazai rangadó a Győr ellen

2016.11.11. Az NB1 A-csoportos bajnokság 8. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroligás CMB CARGO UNI GYŐR csapatát fogadja. A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón a klub gyűjtést szervez a Tolna Megyei Balassa János Kórház részére.

A múlt heti Vasas elleni idegenbeli győzelemnek köszönhetően az Atomerőmű KSC Szekszárd zsinórban ötödik sikerét könyvelhette el a bajnokságban. Djokics Zseljko tartalékos csapata – betegség miatt Theodoreán Alexandra hiányzott, Jade Barber játékpercei pedig limitálva voltak – kiegyenlített első negyedet követően magához ragadta az irányítást, és végül magabiztos, huszonnégy pontos sikert könyvelhetett el Pasaréten.

A csapat szerencsére a héten már teljes létszámmal tudott készülni a Győr elleni rangadóra, ahol a taktika elemek mellett az erőnlét is kulcsfontosságú tényező lehet: míg a KSC legutóbb múlt hét pénteken lépett pályára, addig a vendégek csütörtökön még Euroliga mérkőzésen voltak érdekeltek. A legnagyobb segítséget természetesen ezúttal is a szurkolók támogatása jelentheti, akik fordulóról-fordulóra egyre nagyobb számban és lelkesedéssel látogatnak ki a Szekszárd Városi Sportcsarnokba.

A szenzációs szereplésnek köszönhetően a KSC továbbra is a tabella második helyén áll, ahol az egy mérkőzéssel többet játszó CEKK és Győr követi 5-2-es mérleggel. Érdekesség, hogy az alapszakaszban nincs már veretlen csapat, miután a PEAC az előző fordulóban 90-66 arányú (!) vereséget szenvedett Cegléden.

Az elmúlt szezon ezüstérmese, a CMB CARGO UNI GYŐR háza táján viszonylag nagy volt a mozgás, hiszen a nyáron hat új játékos érkezését jelentették be. A távozók közül a legnagyobb érvágást minden bizonnyal Tamara Radocsaj jelentette, de rajta kívül Quianna Chaney, Monika Grigalauskyte, Horváth Lilla és Koch Dóra (MTK) sincs már a csapatnál. Új érkezőként két szlovák légiós (Zofia Hruscakova és Marta Palenikova), az amerikai Briana Kiesel, Simon Zsófia (Sopron), Szabó Petra (DVTK), valamint a Szekszárdot elhagyó Simon Anikó jött. A tavalyi keretből az amerikai Cyesha Goree, Horváth Krisztina, Kovács Vanessza, Laklóth Anna, Nagy Rebeka, Török Ágnes és Varga Zsófia döntött a maradás mellett.
A kisalföldiek szakvezetése már a szezon elején változtatásra kényszerült a játékoskeret összetételét illetően, miután Palenikova az egyik edzésen térdsérülést szenvedett. A helyére a tavaly még a diósgyőrieket erősítő Taccjana Liktarovics érkezett.

Völgyi Péter csapata a magyar bajnokságban öt győzelmet (MTK, PINKK, ZTE, Sopron, BEAC) és két vereséget (DVTK, PEAC) számlál. Az egyéni statisztikákat illetően négyen átlagolnak tíz dobott pont felett – Simon Zsófia (17,2); Hruscakova (11,7); Kiesel (11,3) és Goree (10,7) -, de rajtuk kívül Liktarovics és Laklóth is kétszámjegyű IBM pontot jegyez. A tavalyi szezonhoz hasonlóan, 7,7-es átlagával Goree idén is a liga legjobb lepattanózói között van.

A győriek az Euroliga A-csoportjában három mérkőzésen vannak túl, a legutóbbit csütörtökön, hazai pályán játszották a török Fenerbahce (64-66) ellen.

A vasárnap 18:00-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – CMB CARGO UNI GYŐR (v.: Kapitány, Minár, Balog) NB1 A-csoportos találkozóra szeretettel várunk minden érdeklődőt. A kosárlabda híveknek ezúttal érdemes lehet a megszokottól korábban is kilátogatni a Szekszárd Városi Sportcsarnokba, hiszen az esti derbi felvezetéseként 15 órától a Juhász Gábor irányította U17-es KSC a Kosárlabda Akadémia Pécs kadett csapatával játszik bajnokit.

Forrás: kscszekszard.hu Videó: PM REC
Read previous post:
Close