full screen background image
Keresés
2020 augusztus 8 - szombat
  • :
  • :

KSH: elindult a háztartások életkörülményeit vizsgáló éves adatfelvétel

KSH: elindult a háztartások életkörülményeit vizsgáló éves adatfelvétel

2018.03.06. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mintegy 10 ezer háztartásban méri fel a háztartások költségvetési és életkörülményeit 2018. március 1. és május 10. között – közölte a hivatal kedden.

A közlemény szerint a – 2005 óta évente uniós módszertan szerint végzett – felmérés célja, hogy uniós szinten összehasonlítható adatok álljanak rendelkezésre a háztartások gazdasági helyzetéről, életkörülményeiről.

A mintában szereplő háztartásokat matematikai-statisztikai módszerrel véletlenszerűen választják ki, olyan háztartásokat keresnek fel, amelyek a megelőző évben két héten keresztül fogyasztási naplót vezettek.

A mintába került háztartásokat a Központi Statisztikai Hivatal igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel, akik tájékoztatást adnak a kétféle kitöltési lehetőségről.

A kérdőív megválaszolható a kérdezőnek személyes válaszadással (2018. március 1. és május 10. között), illetve internetes önkitöltéssel (2018. március 1. és március 31. között). Az adatfelvétel a válaszadók számára önkéntes. Az internetes válaszadók között 3 darab táblagépet sorsolnak ki – áll a közleményben.

MTI
Read previous post:
Close