full screen background image
Keresés
2020 július 10 - péntek
  • :
  • :

Különdíjat kapott a Takler Borbirtok és Mészáros Péter

Különdíjat kapott a Takler Borbirtok és Mészáros Péter

2015.07.04 A Takler Borbirtok lett a „legeredményesebb családi pincészet”, Mészáros Péter pedig a „legeredményesebb fiatal borásznak” járó elismerést vehette át a Vinagora nemzetközi borverseny nemrég megtartott hivatalos díjátadó ünnepségén.

Az eredmény ismerősen csenghet azok számára, akik figyelemmel kísérik a borversenyek alakulását. Ugyanis az idei Szekszárdi Borvidéki Borversenyen is a Takler Borbirtok lett a legeredményesebb pincészet, Mészáros Péter pedig a legeredményesebb fiatal borász. Ezúttal azonban egy közismert nemzetközi borversenyen ismétlődött meg az eredmény.

– Három bort neveztünk a versenyre, mind a három aranyérmet kapott. A 2009-es Cabernet Sauvignon nemcsak a legjobb fajtabor lett kategóriájában, de „champion díjra” is jelölték. Érett borokat indítottunk, melyek mostanra megtalálták a „saját egyensúlyukat”. Úgy gondolom a szép eredmény a jól sikerült választásnak is köszönhető – mondta el a Kadarka.net-nek Takler András. Megjegyezte, a pincészet 2010-ben champion díjat is elnyerte, 2008-as évjáratú Shiraz Reserve borával.

A borbirtok – fent említett – 2009-es Cabernet Sauvignon, illetve Primarius 2011, és Regnum 2011 borával érdemelte ki a „legeredményesebb családi pincészet” díjat. Utóbbi boruk egyébként a Magyar Bormustrán és a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen is aranyérmes lett.

A Mészáros Pince és Borház négy aranyérmet szerzett a Vinagorán. A borokat készítő Mészáros Péter ezzel kiérdemelte a legeredményesebb fiatal borásznak járó elismerést. Mint elmondta, az Ohmerops 2012 aranyérmet érdemelt az Országos Bormustrán és a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen is, ahol a Syrah 2012 és a Hidaspetre Cabernet Franc Reserve 2012 szintén aranyérmes lett. A Mészáros Borház az imént említettek mellett a Latino Reserve 2012 -vel szerzett aranyérmet a nemzetközi borversenyen.

A Vinagorán 12 szekszárdi pincészet összesen 18 aranyérmet kapott.

A borversenyről szóló korábbi írásunkat itt találja – kattintson!

A Takler Borbirtok és a Mészáros Borház Vinagorán díjazott borai

Takler Borbirtok Cabernet Sauvignon Reserve 2009 (champion díjra jelölt)
Takler Borbirtok Primarius 2011
Takler Borbirtok Regnum 2011

Mészáros Borház Hidaspetre Cabernet Franc Reserve 2012
Mészáros Borház Latino Reserve 2012
Mészáros Borház Ohmerops Cuvée 2012
Mészáros Borház Syrah Reserve 2012
Read previous post:
Close