full screen background image
Keresés
2019 január 20 - vasárnap
  • :
  • :

Különdíjat vehetett át Feri Róbert szekszárdi tűzoltó főhadnagy

Különdíjat vehetett át Feri Róbert szekszárdi tűzoltó főhadnagy

2017.06.13. Tizenhatodik alkalommal hirdették meg az idén a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot. A nyertes pályázat alkotója a multifunkciós heveder hazai alkalmazásának lehetőségeivel foglalkozott, rajta kívül ketten vehettek át különdíjat, egyikük a szekszárdi Feri Róbert.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű. A díjat minden év júniusában adják át. Az idén heten küldtek be pályaművet.

Az aranygyűrűt Dombrády Gábor tű. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának főelőadója vehette át, aki dolgozatában azzal foglalkozott, hogyan lehet alkalmazni a multifunkciós hevedert a hazai tűzoltási, műszaki mentési műveletek során.

A bírálóbizottság úgy ítélte meg, hogy a pályaművek közül kettő különdíjra érdemes, így egy-egy karórát kapott Kolláth András tű. zászlós, a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja és Feri Róbert tű. főhadnagy, a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadója.

Kolláth zászlós pályázatában a Tűzoltó Bandi és Morzsi Komplex Óvodai Tűzmegelőzési Programmal foglalkozott, míg Feri Róbert arra a kérdésre kereste a választ, hogyan lehet hatósági eszközökkel megszüntetni a beépített tűzjelző rendszerek téves jelzéseit.

A képen: Feri Róbert (b), Dombrády Gábor (k) és Kolláth András (j).

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close