full screen background image
Keresés
2020 augusztus 4 - kedd
  • :
  • :

Különleges kamion parkolt le a Garay téren

Különleges kamion parkolt le a Garay téren

2015.11.14. Már első nap sokan felkeresték azt speciális kamiont, mely interaktív módon nyújt tájékoztatást a paksi atomerőmű tervezett bővítéséről.

A paksi atomerőműről és annak bővítéséről szerezhetnek különféle ismereteket azok, akik meglátogatják a különleges járművet. A látogatók megismerhetik az atomenergia felhasználásának velejáróit, és a tervezett blokkokról is információkat gyűjthetnek. Azt is megtudhatják, hogy a jelenleg működő blokkok nem okoztak elváltozást az élővilágban. Mindezt kivetítők segítségével, interaktív módon. Az érdeklődők azt a szobabiciklit is kipróbálhatják, ami megmutatja, hogy mennyi munkába kerül előállítani annyi energiát, ami egy mobiltelefon, vagy mondjuk egy laptop üzemeltetéséhez szükséges.

Az interaktivitást segíti Máté Sándor, a paksi atomerőmű mára nyugdíjas dolgozója, aki nemcsak körbevezeti az érdeklődőket, de a kérdésekre is szívesen és szakszerűen válaszol. Mint azt a Kadarka.net kérdésére elmondta, rengetegen keresték fel pénteken a tájékoztató kamiont. Több általános és középiskola diákjai érkeztek szervezetten, csoportosan, egy-egy tanórát áldozva arra, hogy bővítsék ismereteiket a témában. Rajtuk kívül még munkahelyi kollektívák tagjai is felkeresték az interaktív kamiont, melyet összesen mintegy kétszázan látogattak meg pénteken.

A különleges jármű még a jövő héten hétfőn, kedden és szerdán is felkereshető a Garay téren 8 és 12, illetve 13 és 17 óra között. Az interaktív kamion egyébként a paksi atomerőmű 30 kilométeres körzetének szinte minden településére elviszi az ismeretanyagot.

A fotókon az interaktív kamion a szekszárdi Garay téren. Fotó: Steiner Viktor
Read previous post:
Close