full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Lány röplabda bajnoki aranyérem a Délvidék-bajnokságon

Lány röplabda bajnoki aranyérem a Délvidék-bajnokságon

2017.06.23. A Délvidék-bajnokság záró fordulóját rendezték Baján. A bonyhádi csapat Gulyás Péter, a BÁI Széchenyi István Általános Iskola Tagintézmény testnevelő tanárának jelenlegi, és már középiskolás tanítványaiból állt össze.

2018hirdetés

A bajnokság célja, hogy az általános iskolák végzős és a középiskolák 9-10. évfolyamos röplabdás lányai, évközben folyamatosan játéklehetőséget kapjanak a régióban. A tornáknak nagy presztízs értéke volt, 8 fordulón keresztül mérték össze tudásukat a tolnai, bajai, kalocsai és a bonyhádi lányok. Minden város kétszer rendezett tornát a tanévben, Gulyás Péter és Máté Norbert, a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola testnevelő tanára felváltva vitték a gyerekeket a versenyekre.

A záró forduló előtt a Baja csapata vezette a bajnokságot, a bonyhádiak csak akkor tudták megszerezni a Délvidéke-bajnoka címet, ha mindenkit 2:0-ás játszma aránnyal vernek, és a Baja csapata mindenkitől 2:0-ás játszma arányban kap ki. Az utolsó torna előtt a Baja már zsebében érezhette a bajnoki címet, és érezte is, ami nagy hiba volt részükről! A bonyhádi lányok végig remekül, nagy kedvvel játszottak, egész nap játszmát sem vesztettek, viszont a bajaiak idegesek voltak, a Tolna és a Kalocsa is 2:0-ra verte őket. A Baja-Bonyhád találkozó volt a nap csúcsrangadója, ahol Gulyás Péter tanítványai – idei talán legjobb játékukkal – esélyt sem adtak riválisuknak, és 2:0-ás győzelmüknek köszönhetően a 8 fordulón keresztül zajló versenyt megnyerték.

A bonyhádi Délvidék-bajnokcsapat tagjai zömében 3 iskolának a tagjai voltak:

– Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
– Széchenyi István Általános Iskola Tagintézményének diákjai

– Bonyhádi Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskola diákjai

– Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium diákjai.

A bajnoki címet kiharcoló csapat tagjai:

Kemény Anita, Illés Laura, Dudás Evelin, Kaufmann Kata, Szente Orsolya, Fehérvizi Eszter, Kis Zita, Tóth Kitti, Gulyás Péter edző, Máté Norbert edző

Forrás/fotó: bonyhad.hu
Read previous post:
Close