full screen background image
Keresés
2019 június 18 - kedd
  • :
  • :

Látványos és izgalmas programokkal várja a turistákat Gemenc

Látványos és izgalmas programokkal várja a turistákat Gemenc

2017.06.02. A Gemenc Zrt. látványos programsorozattal várja a természet kedvelőit pünkösd idején.

Erdei vasutazással egybekötött sétahajózással ismerhetik meg június 5-én, pünkösdhétfőn a gemenci vadont mindazok, akik a Duna felől kívánják megcsodálni Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét. Akik pedig misztikus túrára indulnának, azok az „Utazz Holddal” elnevezésű éjszakai túrán vehetnek részt június 9-én, pénteken. Mindemellett interaktív kiállításokkal és a Gemenci Erdei Vasút menetrendszerinti járataival várja a bakancsos turistákat a Gemenc Zrt.

2017. JÚNIUS 5. – PÜNKÖSDHÉTFŐ – HAJÓKIRÁNDULÁS A DUNÁN

A közel egyórás vízi kirándulás alatt szakvezető mutatja be a természet különleges értékeit. Az érdeklődők megcsodálhatják a különleges madárvilágot és kis szerencsével még szomját oltó gímszarvast vagy vaddisznót is megfigyelhetnek. A sétahajók a Gemenc–Dunapart kikötőből indulnak és csak „Gemenc északi kapujából”, azaz a Keselyűsi Fogadóépülettől erdei vasúttal közelíthetők meg.

Vonatindulás Keselyűsből Sétahajó indulása Vonat visszaindulása Érkezés Keselyűsbe

Reggel: 10:00, 10:40, 12:01, 12:26
Délelőtt: 11:15, 12:00, 14:00, 14:25
Délután: 13:15, 14:00, 15:35, 16:00

Helyszín: Gemenci Erdei Vasút – Keselyűsi Fogadóépület. GPS: 46.328691, 18.851394

Információ és előzetes jegyrendelés: az Ökoturisztikai Központban 2017. június 4. 16:00 óráig. Június 5-én 9:00 órától a részvételi jegyek korlátozott számban, Keselyűsben is megvásárolhatók.

JÚNIUS 9. (péntek) – UTAZZ HOLDDAL!

A telihold misztikus fénye világítja meg ezen az éjszakán a Gemenci erdőt. Ezt a különleges hangulatot élhetik át mindazok, aki részt vesznek a Gemenc Zrt. túráján. Neszek, fények, illatok, amelyeket csak éjszaka érezhet az erdőjáró – ezt kínálja az erdőgazdaság programja.

A túravezetők által ajánlott öltözék, felszerelés: zárt túracipő; túraruházat; fényképezőgép; távcső; zseblámpa,szúnyogriasztó.

RÉSZLETES PROGRAM:

19:00 Pénztárnyitás, Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly
19:30 Indulás a Gemenci Erdei Vasúttal Nyárilegelő megállóhelyig
20:00 Gyalogtúra a Nagy-Gyékényes környékén (táv: 5 km), majd a szervezők teával és pogácsával vendégelik meg a résztvevőket a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény épületében
22:00 Várható visszaérkezés Pörbölyre

NON-STOP GEMENC

Júniusban is minden nap várja a látogatókat a 2016-ban az év ökoturisztikai látogatóközpontja díj első helyét elnyerő Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Pörbölyön, ahol megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás, a vadmegfigyelő, valamint innen indul az erdőbe a kisvasút is. A Gemenci Erdei Vasút megállóhelyein további látványos kiállítások is várják az érdeklődőket. A Méhészeti Gyűjtemény Nagyrezét megállóból, a Halászati Kiállítás pedig Lassi megállóhelyről közelíthető meg. Malomtelelő megállóhelytől pedig végig lehet sétálni a 2014-ben díjazott Molnárka tanösvényen.

Vezető kép: Ritzel Zoltán. Képgaléria: Lencsés János
Read previous post:
Close