full screen background image
Keresés
2019 március 21 - csütörtök
  • :
  • :

Látványos gyakorlatot tartottak az M6-os autópályán – fotók

Látványos gyakorlatot tartottak az M6-os autópályán – fotók

2017.09.19. Veszélyes árut szállító teherautónak ütközött egy személyautó az M6-os autópályán kedd délelőtt. A balesetet elkerülendő, egy másik személyautó a baloldali szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt, egy diákokat szállító busz pedig a jobb oldali szalagkorlátnak hajtott. Szerencsére nem a valóság írta a forgatókönyvet, csak egy gyakorlat feltételezése volt az összetett szituáció.

Katasztrófafelszámolási és együttműködési gyakorlatot tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 19-én az M6-os autópálya jobb pályatestén, a fácánkerti pihenőben. A gyakorlaton a paksi és szekszárdi hivatásos, valamint a tolnai önkormányzati tűzoltók mellett a mentőszolgálat, a rendőrség, az M6 Tolna Kft., valamint a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ vett részt. A feltételezett szituáció a balesetek elhárításában és felszámolásában résztvevő szervezetek szoros együttműködését követelte meg.

A teherautónak ütközött személyautóban utazó férfi könnyű sérüléseket szenvedett, ő a tűzoltók segítségével, de saját lábán szállt ki a járműből. A buszon tizennégy diák utazott, közülük ketten könnyű, egyikük súlyos sérülést szenvedett. Őket a mentősök a busz belsejében ellátták, majd a tűzoltók segítségével az első szélvédőn keresztül emelték ki a buszból. A diákok a Csapó Dániel Középiskola közösségi szolgálatot teljesítő tanulói voltak.

A busz alá szorult sérült életét sajnos nem lehetett megmenteni, holttestét emelőpárna segítségével szabadították ki a tűzoltók. A teherautón szállított veszélyes anyag azonosítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte, melynek során kiderült, hogy a tartály nem sérült meg, belőle veszélyes anyag nem került ki a környezetbe. A munkálatok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt zajlottak.

Tolna megye alparancsnokai, vagyis a tűzoltóparacsnok-helyettesek és szolgálatparancsnokok a közelmúltban elméleti képzésen vettek részt, ennek a záró mozzanata volt ez a gyakorlat, melynek értékelését az alparancsnokokból alakult értékelési csoportok végezték, ezt a résztvevő szervezetek közös értékelése követi majd.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.
Read previous post:
Close