full screen background image
Keresés
2018 május 28 - hétfő
  • :
  • :

Miidőnk.hu: leállt a Paksi Atomerőmű egyes blokkja

Miidőnk.hu: leállt a Paksi Atomerőmű egyes blokkja

2017.01.19. Leállt a Paksi Atomerőmű 1-es blokkja szerdán. Ezzel kapcsolatban a miidonk.hu című portál adott hírt. A lap csak igen szűkszavú válaszokat kapott Kovács Antal kommunikációs igazgatójától. A Paksi Atomerőmű később közleményben cáfolta az információt.

A miidonk.hu az alábbi kérdéseket tette fel Kovács Antalnak: Az adott napon, 2017. január 18-án előállt olyan üzemállapot, amikor az 1. blokk egyik gépegysége sem üzemelt? Amennyiben a meghibásodás hasonló jellegű volt szükségesnek tartanak vizsgálatot indítani a jelentős termelés kieséssel járó meghibásodások miatt?”

„Igen. A villamos rendszer kialakításából adódóan bizonyos műveletet csak mindkét generátor hálózatról történő leválasztása után tudunk elvégezni. A művelet végrehajtását követően az egyik generátor párhuzamos kapcsolása után a blokkot 50%-ra felterheltük. A meghibásodásokat a belső rendjeinknek megfelelően, minden esetben a meghibásodás jellegének megfelelően értékeljük” – válaszolta Kovács Antal.

A portál további két kérdést is feltett: „A közleményben megnevezett villamos berendezés az adott blokk generátora volt? A villamos berendezés meghibásodása hasonló jellegű volt, mint 2016. július 14-én?” Kovács Antal mindkét kérdésre ugyanazzal az egy szóval felelt: „nem”.

A miidonk.hu szerkesztősége mindehhez hozzáfűzte: Sajnáljuk, hogy a kommunikációs igazgató nem adott bővebb magyarázatot az 1. blokk 50 százalékos leterhelésével kapcsolatban, és azt sem magyarázta meg, hogy a ma reggeli (szerda reggel – a szerk.) közleményben miért nem jelezték, hogy egy időre az 1. blokkot teljesen le kellett állítani.

Az eredeti írást a miidonk.hu oldalon találja!

Cikkünk megjelenése után a Paksi Atomerőmű honlapján cáfolta, hogy az 1-es blokk leállt. Mint írták, nem állt le a Paksi Atomerőmű 1-es blokkja, a hiba javítása folyamatban, az ellátás nincs veszélyben.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) egyébként éppen tegnap közölte: az által felügyelt, atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly.

Fotó: atomeromu.hu
Read previous post:
Close