full screen background image
Keresés
2019 május 25 - szombat
  • :
  • :

Lehangoló időjárásra számíthat Szekszárdon és környékén

Lehangoló időjárásra számíthat Szekszárdon és környékén

2017.11.17. Borús, csapadékos idő várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 5-, napközben 7 fok várható, szombaton hajnalban 5-, napközben 7-, míg vasárnap hajnalban 1-, napközben ugyancsak 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján péntek este, szombat délelőtt, illetve vasárnap délután és este hullhat némi csapadék. Az ég pénteken borult, szombaton és vasárnap közepesen felhős lesz, a légmozgás pedig mérsékelt marad.

A jövő hét első felében is a hétvégihez hasonló időjárás várható. Hétfő hajnalban 1–, napközben 7 fok, míg kedd hajnalban 1-, napközben 5 fok, szerda hajnalban pedig -2–, napközben 4 fok várható Szekszárdon és környékén. Kedden egyébként némi csapadékra is van kilátás és a légmozgás is élénk lehet.

Országos előrejelzés

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Reggel még csak a Dunántúlon helyenként, majd napközben egyre többfelé, legkisebb eséllyel a Tiszántúlon alakulhat ki gyenge-közepes intenzitású eső. A Dunántúlon a szél is megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-6 fok között lesz, a fagyzugos északkeleti területeken azonban akár mínusz 2 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 4-10 fok lehet.

Szombaton eleinte többfelé, délután elszórtan, délen és keleten valószínű eső. A Dunántúlon időnként erős lehet a szél is. A leghidegebb órákban 1-6 fok lesz, a nappali maximumok 6-10 fok között alakulnak.

Vasárnap elszórtan valószínű eső, zápor, de – főként a hegyekben – hózápor is lehet. Emellett viszont mindenütt lehet némi napsütés. A főváros tágabb környezetében a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, a legmagasabb hőmérséklet 5-9 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

A képen a szekszárdi Felsőváros. Illusztráció: Retkes Tamás

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close