full screen background image
Keresés
2020 június 29 - hétfő
  • :
  • :

Lőtérrel ellátott Honvédelmi Sportközpont létesülhet a szekszárdi vásártér helyén

Lőtérrel ellátott Honvédelmi Sportközpont létesülhet a szekszárdi vásártér helyén

2018.02.11. Lőteret, közösségi teret és fegyverteret is magában foglaló Honvédelmi Sportközpont létesülhet a jelenlegi vásártér helyén, Szekszárdon.

A közgyűlés támogatta, hogy a városban állami beruházás keretében Honvédelmi Sportközpont létesüljön. A lőteret, közösségi teret és fegyverteret is magában foglaló sportközpont a jelenlegi vásár területén kap majd helyet. A területet az önkormányzat ingyen adja át az államnak, a kirakodóvásárnak pedig új helyet keresnek.

A fejlesztési lehetőséggel a Honvédelmi Minisztérium kereste meg a szekszárdi önkormányzatot.

Mint az az előterjesztésben szerepel, Magyarország kormánya hazánk önvédelmi képességének fenntartása és erősítése érdekében meg kívánja teremteni annak lehetőségét, hogy a társadalom honvédelme iránt fogékony tagjai önkéntes alapon, a rendszeres testmozgásra épített honvédelmi nevelési programon keresztül, szervezett keretek között honvédelmi szempontból hasznosítható tudást sajátíthassanak el.

Ezen kormányzati szándék megvalósítása érdekében a kormány országszerte olyan, lőterekkel is rendelkező, multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények (honvédelmi sportközpontok) építésének támogatását tervezi, amelyek alkalmasak a sportlövészet kiszolgálásán túl a honvédelmi neveléshez kapcsolódó közösségi funkciók ellátására is.

A tervezett – közösségi épületből, lőállásból, fegyvertérből – álló honvédelmi sportközpontok kialakítása az önkormányzatok által biztosított közművesített területen építéssel, valamint statikailag megfelelő, arra alkalmas épület átalakításával valósulhat meg. A beruházásra alkalmas, összközművesített területeket az érintett önkormányzatoknak kell biztosítania az ingatlanok állam részére történő ingyenes átadásával.

A beruházás tervezett költségkerete magába foglalja az általános építési költségeket és a lőterek speciális technológiai költségeit, a berendezések és felszerelések, valamint a területrendezés költségeit, illetve a funkcióból eredő speciális épületgépészeti, elektromos és gyengeáram beruházási vonzatokat, továbbá speciális lőtérgépészeti berendezéseket.

A Nemzeti Sportközpontok által megvalósított beruházások a Honvédelmi Minisztérium által kijelölt szervezet vagyonkezelésébe kerülnek, és területi bázisául szolgálnak a sporton keresztül megvalósuló honvédelmi nevelésnek, amelynek elsődleges célja, hogy a lakosság legszélesebb rétegei kapcsolatba kerülhessenek a korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő, honvédelmi ismereteket nyújtó sportágakkal, szabadidős tevékenységekkel.

Az előterjesztést itt találja – kattintson!

A képen a vásártér, melynek területén Honvédelmi Sportközpont jöhet létre. Fotó: Kadarka.net

Forrás: Szekszard.hu
Read previous post:
Close