full screen background image
Keresés
2020 július 8 - szerda
  • :
  • :

Magasból mentővel hoztak le egy férfit egy emeletes ház tetejéről a tűzoltók Szekszárdon

Magasból mentővel hoztak le egy férfit egy emeletes ház tetejéről a tűzoltók Szekszárdon

2017.06.08. Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak a tűzoltók egy szekszárdi lakótelepen szerda este.

A dr. Hirling Ádám utca egyik négyemeletes tömbjében a tűzoltói állomány felkészültségét, és a helyismereti foglalkozásokon elsajátított ismeretek alkalmazását ellenőrizte a tűzoltóparancsnok. Az éjszakai gyakorlat keretében a feltételezett tűz keletkezési helyét és terjedési határát piros jelzőzászlókkal, a füsthatárt kék zászlókkal jelölték.

A gyakorlati szituáció szerint valaki hegesztett az egyik alagsori közös tárolóban, melynek következtében meggyulladtak az ott tárolt dolgok. A lépcsőházat sűrű füst lepte el, ezért a lakókat ki kellett menekíteni az emeltekről. A füst elől egy lakó a tetőre menekült, ezért mentéséhez a magasból mentőre volt szükség. A történet szerencsés véget ért, a férfit a tűzoltók lehozták a magasból, a lakók időben elhagyták otthonukat, a tűzoltók pedig megfékezték az alagsorban tomboló lángokat, így a lakók mellett anyagi javaik is megmenekültek.

Három gépjárműfecskendő, egy műszaki mentő és egy magasból mentőszer vett részt az éjszakai tréningen. A tűzoltóparancsnok megfeleltre értékelte a gyakorlat végrehajtását.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI). Fotó: TMKI, Kadarka.net
Read previous post:
Close