full screen background image
Keresés
2017 május 25 - csütörtök
  • :
  • :
Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete

Magyar nevelt gyermekeit bántalmazta egy olasz férfi Szekszárdon

Magyar nevelt gyermekeit bántalmazta egy olasz férfi Szekszárdon

2016.11.18. Két és fél év börtönbüntetésre ítélt első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön egy olasz férfit, aki bántalmazta magyar nevelt gyermekeit.

A bíróság kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a Szekszárdon élő, 38 éves férfit, míg élettársát, a három gyermek 44 éves, magyar édesanyját szintén kiskorú veszélyeztetése miatt fél évi, egy évre felfüggesztett börtönre ítélte.

A tényállás szerint a pár 2014-ben létesített élettársi kapcsolatot, és közösen nevelték az asszony előző házasságából származó, akkor 10 éves fiát, valamint 5 éves és 9 éves lányait. A magyarul csak részben értő férfi 2014. szeptemberben a fiút és az idősebb lányt indok nélkül bántalmazta, úgy, hogy mindkettejüket a fürdőkádba tette, a fejüket a nyakuknál fogva a vízbe nyomta, miközben azt kiabálta, hogy meg fognak halni. A fiúra 20 centiméternyi vizet engedett, és kétszer-háromszor 10-15 másodpercig víz alá nyomta a fejét.

Nevelt fiát 2014. október 2-án is megverte, rátérdepelt, a lábát csavarta, miközben szintén azt kiabálta, hogy a fiú meg fog halni. Élettársa megpróbálta lefogni, de a férfi őt is megütötte. Ekkor a férfi kiabálását hallva egy szomszédjuk értesítette a rendőrséget, és a gyerekeket még aznap kiemelték a családból, majd nevelőszülőnél helyezték el.

A bántalmazások miatt mindkét gyermek nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, de később szorongásos, depressziós tünetek jelentkeztek náluk.

Tuba István bíró szerint a férfi által elkövetett bűncselekmény azért különösen súlyos, mert a vádlott minden ok nélkül bántalmazta a gyerekeket, akik ezért még kevésbé tudták feldolgozni a történteket.

Kitért arra is, a gyermekek anyja azzal követte el a kiskorúak veszélyeztetését, hogy elmulasztott segítséget kérni a rendőrségtől vagy a gyermekvédelemtől. A nő tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a férfi enyhítéséért fellebbezett.

MTI
Címkék: bűnügyek, gyerekek, Szekszárd
Close