full screen background image
Keresés
2018 május 28 - hétfő
  • :
  • :

Magyar nevelt gyermekeit bántalmazta egy olasz férfi Szekszárdon

Magyar nevelt gyermekeit bántalmazta egy olasz férfi Szekszárdon

2016.11.18. Két és fél év börtönbüntetésre ítélt első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék csütörtökön egy olasz férfit, aki bántalmazta magyar nevelt gyermekeit.

A bíróság kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a Szekszárdon élő, 38 éves férfit, míg élettársát, a három gyermek 44 éves, magyar édesanyját szintén kiskorú veszélyeztetése miatt fél évi, egy évre felfüggesztett börtönre ítélte.

A tényállás szerint a pár 2014-ben létesített élettársi kapcsolatot, és közösen nevelték az asszony előző házasságából származó, akkor 10 éves fiát, valamint 5 éves és 9 éves lányait. A magyarul csak részben értő férfi 2014. szeptemberben a fiút és az idősebb lányt indok nélkül bántalmazta, úgy, hogy mindkettejüket a fürdőkádba tette, a fejüket a nyakuknál fogva a vízbe nyomta, miközben azt kiabálta, hogy meg fognak halni. A fiúra 20 centiméternyi vizet engedett, és kétszer-háromszor 10-15 másodpercig víz alá nyomta a fejét.

Nevelt fiát 2014. október 2-án is megverte, rátérdepelt, a lábát csavarta, miközben szintén azt kiabálta, hogy a fiú meg fog halni. Élettársa megpróbálta lefogni, de a férfi őt is megütötte. Ekkor a férfi kiabálását hallva egy szomszédjuk értesítette a rendőrséget, és a gyerekeket még aznap kiemelték a családból, majd nevelőszülőnél helyezték el.

A bántalmazások miatt mindkét gyermek nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, de később szorongásos, depressziós tünetek jelentkeztek náluk.

Tuba István bíró szerint a férfi által elkövetett bűncselekmény azért különösen súlyos, mert a vádlott minden ok nélkül bántalmazta a gyerekeket, akik ezért még kevésbé tudták feldolgozni a történteket.

Kitért arra is, a gyermekek anyja azzal követte el a kiskorúak veszélyeztetését, hogy elmulasztott segítséget kérni a rendőrségtől vagy a gyermekvédelemtől. A nő tudomásul vette az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a férfi enyhítéséért fellebbezett.

MTI
Read previous post:
Close