full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Más adatait felhasználva kötött szerződést egy férfi

Más adatait felhasználva kötött szerződést egy férfi

2017.08.31. Vádemelést javasolnak a szekszárdi rendőrök egy férfi ellen, aki egy bogyiszlói férfi adatait felhasználva kötött szerződést egy mobilszolgáltatóval.

2018hirdetés

Egy bogyiszlói férfi tett feljelentést 2016. április 4-én, mert az egyik mobilszolgáltatótól fizetési felszólítást kapott, holott tudomás szerint nem kötött szerződést a szolgáltatóval. A rendőrök a nyomozás eredményeként megállapították, hogy a szerződést egy 28 éves százhalombattai férfi kötötte a feljelentő adatait felhasználva, majd kedvezményesen vásárolt egy mobiltelefont.

A nyomozók csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A gyanúsított elmondta, hogy egy korábbi használtcikk adásvételi irataiból szerezte meg a feljelentő adatait. A telefonkészüléket eladta, amelyből anyagi haszonra tett szert.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség arra kéri az állampolgárokat, hogy minden esetben körültekintően járjanak el, ha személyes adataikat kell felhasználni. Fontos, hogy pontosan ismerjék, hogy az adataikat milyen célból kell megadni, valamint azt ki és milyen módon fogja kezelni. Mindig csak a legszükségesebb adataikat adják meg, idegeneknek, vagy önmagukat nem hitelesen igazolóknak ne adjanak meg személyes adatokat. A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint a bűnelkövetők elfogása érdekében, de fontos, hogy az állampolgárok is tegyenek biztonságuk érdekében, így megelőzhető az áldozattá válás.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close