full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt Tolna megyére

Másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt Tolna megyére

2017.06.27. Keddre és szerdára is figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható hőség miatt.

2018hirdetés

Tolna megyére keddre elsőfokú figyelmeztető jelzés van érvényben, mivel a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot. Szerdára azonban már másodfokú a figyelmeztetés szintje, ugyanis a napi középhőmérséklet várhatóan 27 fok felett alakul majd.

A rendőrök vittek be a kórházba egy fiút, aki rosszul lett a hőségben

Az OMSZ keddre az ország szinte egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt. Csak Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves-, Nógrád-, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére nem adták ki az elsőfokú figyelmeztető jelzést. Keddre nyolc megyében másodfokú, tizenegy megyében pedig elsőfokú a figyelmeztetés szintje.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu oldalon teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.28. szerda éjfélig

HŐSÉG: Ma az északi hegyvidék kivételével szinte mindenütt meghaladja a 25 fokot a napi középhőmérséklet. Szerdán tovább fokozódik a hőség; sokfelé 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték is várható.

ZIVATAR: Szerdán az Alpokalján és az Észak-Alföldön, Északi-középhegység térségében alakulhat ki néhol zivatar, várhatóan heves kísérőjelenségek nélkül.

SZÉL: Szerda napközben a délies szelet a Dunántúl északnyugati részén viharos lökések kísérhetik.

2017.06.27. 09:56 Országos Meteorológiai Szolgálat
Read previous post:
Close