full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Tolna megye területére

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Tolna megye területére

2016.11.11. Első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tizennégy megye, közte Tolna területére.

Tolnában 24 óra leforgása alatt alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért az OMSZ Tolna megye területére szombatra másodfokú figyelmeztetést adott ki– tudtuk meg a szolgálat honlapjáról, met.hu-ról.

Tolnán kívül Somogy- és Zala megye területén van érvényben másodfokú figyelmeztetés a várható nagy mennyiségű csapadék miatt. Ezen kívül további tizenegy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A legtöbb megyében a sok csapadékra figyelmeztet az OMSZ, de Vas- és Veszprém megyében hóesésre és hófúvásra is számítani kell.

A Tolna-, Baranya-, illetve Somogy megyére kiadott figyelmeztető jelzést szombat reggelre elsőfokúra módosította az OMSZ.

omszFigyelmeztető jelzések szombatra az ország területén péntek este. Forrás: met.hu

Az Időkép portál előrejelzése alapján szombaton 6 és 8 fok, míg vasárnap 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet Szekszárdon és környékén. A következő hét első napjaiban éjjel -3, -5 fok, míg nappal 5-6 fokos maximum hőmérsékletek várhatók, az ég pedig előreláthatólag gyengén felhős lesz, ám csapadék nem várható.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

A képen Szekszárd. Archív fotó

 
Read previous post:
Close