full screen background image
Keresés
2018 június 18 - hétfő
  • :
  • :

Másodfokú figyelmeztetés: jégpáncél borulhat Tolnára

Másodfokú figyelmeztetés: jégpáncél borulhat Tolnára

2017.01.30. Másodfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megye, köztük Tolna területére is. A figyelmeztetés szintjét azóta harmadfokúra emelték.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Az OMSZ honlapján, a MET.hu-n kiadott figyelmeztetés szerint tartós, több órán át tartó órás ónos eső várható. A  csapadék mennyisége meghaladhatja az 1 mm-t.  A másodfokú riasztás az egész Dél-Dunántúl, valamint Bács-Kiskun megye és Fejér megye területére is érvényes. Az ország többi megyéjében elsőfokú a riasztás szintje. Több megyében szintén ónos esőre figyelmeztet az OMSZ, de főként az északi területeken extrém, -15 fok alatti hőmérséklet és/vagy havazás is várható.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Mint azt megírtuk az Időkép portál előrejelzése alapján keddtől már nulla fok feletti hőmérsékletekre is számíthatunk. Kedden még csak 1, és -5, szerdán pedig 2, és -3 fok között alakulnak a csúcshőmérsékletek, ám a hét második felében jelentősen emelkedés következhet.

Csütörtökön 6 és 0 fok, pénteken 8 és 2 fok, szombaton 9 és 2 fok, vasárnap ismét 8 és 2 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk Szekszárdon és környékén. Közben azonban csapadékosra vált az időjárás, kedden (2mm), szerdán (1mm), csütörtökön (4mm) és vasárnap (2mm) is eső valószínű, az ég pedig borult lesz.

Harmadfokúra emelte a várható ónos eső miatt kiadott figyelmeztetést Tolna megye és több más megye területére vonatkozóan az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – kattintson!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close