full screen background image
Keresés
2020 június 29 - hétfő
  • :
  • :

Meditációval a jó közérzetért Tolnán

Meditációval a jó közérzetért Tolnán

2017.02.19. Mindfulness meditációs képzési alkalmat szervez a Tanácsadó Műhely a tolnai Mag-házban. Az utóbbi évek orvosi és pszichológiai kutatásai igazolták a módszer hatékonyságát, amellyel nem csak a pszichés problémák kezelhetőek, hanem a hétköznapok is örömtelibbé, boldogabbá tehetők. Légzés és koncentrált figyelem, ennyi szükséges a gyakorláshoz.

Utóbbin, azaz a hétköznapok örömtelibbé tételén lesz a hangsúly a március 18-i alkalmon. Az egész délelőttös programot vezető szakpszichológus, Schell Gergely elsősorban azokat várja, akik saját életükben szeretnének egy lépéssel közelebb kerülni az elégedettséghez. Rendkívül fontosnak tartja azt is, hogy a munkájukban emberekkel dolgozók, így a pedagógusok, orvosok, szociális munkások is foglalkozzanak személyes és szakmai öngondoskodásukkal.

A céges és szervezeti vezetők fejleszthetik türelmüket, figyelmüket, koncentrációjukat, így nekik is érdemes megtanulni az egyszerű meditációs technikát. A módszer bemutatása során a résztvevők el is sajátíthatják a mindfulness szemléletét és gyakorlatát. Napi tíz perc gyakorlással ellenállóbbá, kiegyensúlyozottabbá válhatunk, javul az immunműködésünk, a koncentrációnk – ez csak néhány a meditáció pozitív hatásai közül. Ráadásul a férfiak ugyanannyira tudják hasznosítani a megszerzett eredményeket, mint a nők.

A meditáció szóról a keleti vallások juthatnak eszünkbe, ám a mindfulness nem vallási tevékenység. Csak annyiban spirituális, amennyiben mi magunk azok vagyunk. A módszer olyan egyszerű, hogy akár gyerekek is képesek elsajátítani. Minden vallás követői és az ateisták számára is sikerrel alkalmazható technikáról van szó. Maga a mindfulness orvosok és pszichológusok által kifejlesztett és oktatott gyakorlat, számos kutatás igazolja hatékonyságát.

A helyszín, a Tolna városban található Mag-ház egy szépen felújított, remek technikai adottságokkal rendelkező kulturális és kiállítótér. Önmagában ennek megtekintése miatt is megéri autóba ülnie azoknak, akik távolabb élnek. De főleg akkor, ha úgy érzik, hasznosítani szeretnék életükben a mindfulnesst. A részvétel regisztrációhoz között, a jelentkezési határidő március 10.

Az eseményről a Tanácsadó Műhely honlapján olvashat bővebben – kattintson!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close