full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Még három napjuk van a civilszervezeteknek

Még három napjuk van a civilszervezeteknek

2018.05.29. Hónap végéig kell elszámolniuk a 2016-ban 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek. Csak azok a szervezetek kaphatnak jövőre szja 1%-os felajánlást, amelyek eljuttatják a NAV-hoz a ’KOZ közleményt május 31-ig – tájékoztatott Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense. A NAV elektronikus levélben is felhívta a szervezetek figyelmét, nehogy valamely civilszervezet 2019-ben emiatt essen el a támogatástól.

A 16KOZ közleményben mindazon szja 1 százalékaként felajánlott összeg felhasználását jelölni kell, amit a NAV 2016. január 1-jétől 2016. december 31-ig kiutalt a kedvezményezettnek, illetve amit a kedvezményezett a 15KOZ közleményében tartalékolt. A közleményt május 31-ig, elektronikus úton kell elküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A 16KOZ közlemény és kitöltési útmutatója a NAV honlapjáról letölthető – kattintson!

Az elszámolásra kötelezett kedvezményezettek képviselői májusban két alkalommal kaptak elektronikus levelet a NAV-tól az elszámolandó összegekről, utoljára május 23-án.

Ha a civilszervezet jogutód nélkül megszűnik, soron kívül kell elszámolnia a 16KOZ közleményben tartalékolt és a 2016. január 1-jét követően kiutalt összegek felhasználásról a 17MKOZ bizonylaton.

Előfordulhat, hogy a szervezet nem szűnik meg, azonban a kiutalt összegre nem tart igényt és a regisztrációjának törlését kéri, ebben az esetben is a 17MKOZ bizonylaton kell elszámolni és a fel nem használt összeget a benyújtással egy időben visszafizetni.

Ha a szervezet a határidőig a közleményt nem nyújtja be, illetve a közleményében számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és azokat nem javítja, a NAV kizárja a 2019. évi kedvezményezettek közül.
Read previous post:
Csengetett a betörő

2018.05.29....

Close