full screen background image
Keresés
2019 június 15 - szombat
  • :
  • :

Megemlékezést és véradást tartottak a katasztrófavédelemnél Szekszárdon

Megemlékezést és véradást tartottak a katasztrófavédelemnél Szekszárdon

2018.10.10. Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1999 óta minden év október második szerdáját a természeti katasztrófák áldozatainak emléknapjává nyilvánította. A világnapról a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megemlékezést tartott és a Magyar Vöröskereszttel közösen országosan szervezett véradó naphoz is csatlakozott.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató beszédében elhangzott, hogy mind a természeti katasztrófák, mind azok áldozatainak száma évről évre növekszik. Az ENSZ a természeti katasztrófákat globális problémának tekinti, ezért már az 1990-es években ajánlásokat dolgozott ki és nemzetközi összefogást sürgetett a megelőzésük és pusztító hatásuk csökkentése érdekében.

Az átfogó program célja, hogy az egyes országok tevékenységén keresztül koordinálja a globális erőfeszítéseket, ezáltal hatékonyabbá tegye a katasztrófák megelőzését. Az Európai Unióhoz történt csatlakozással hazánk bel- és külpolitikájában, illetve a katasztrófavédelem szakmai tevékenységében egyre erőteljesebb és kiemelkedően fontos irányvonalat jelentenek a környezetvédelem és a biztonság kérdéseinek megoldásai.

Nem csak a katasztrófák megelőzéséhez és felszámolásához van szükség összefogásra, hanem a másokon való önzetlen segítségnyújtás terén is. Ezt hangsúlyozandó, a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen évről évre meghirdeti véradó napját a világnap alkalmából. Szerdán huszonheten jelentek meg az igazgatóságon, hogy vérüket adják rászoruló embertársaiknak.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close