full screen background image
Keresés
2019 március 19 - kedd
  • :
  • :

Megfogyatkozott csapattal fogadja a Nymburkot a KSC Szekszárd

Megfogyatkozott csapattal fogadja a Nymburkot a KSC Szekszárd

2017.11.22. Szerda esti esetleges győzelmével nagy lépést tehet az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa-kupa csoportköréből való továbbjutás felé. A Basketball Nymburk elleni találkozó 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

Két hetes válogatott szünet után győzelemmel melegített az Atomerőmű KSC Szekszárd a szerdai, igen fontosnak ígérkező Nymburk elleni Európa-kupa mérkőzésre. Bár a Vasas harcos védekezésével és eredményes kinti dobásaival a nagyszünetig jól tartotta magát a gyengébb napot kifogó (22 eladott labda; 18,8 dobószázalék távolról) Szekszárd ellen, Djokics Zseljko csapata a második félidőben egyértelműsítette fölényét és végül magabiztos győzelmet aratott. Krnjics Szara (21 pont, 9 lepattanó) és Erica McCall (18 pont, 4 lepattanó) a palánk alatti területet uralta, míg Gereben Lívia (10 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) sokoldalúsága, Teja Oblak (10 pont, 7 gólpassz) pedig Ezinne Kalu-val való élvezetes párharca miatt tűnt ki.

A most következő Nymburk elleni találkozó esetleges megnyerésével fontos lépést tehet a KSC az Európa-kupa csoportköréből való továbbjutásra. Bár a Ragusa elsősége már borítékolható, csoport másodikként a Szekszárd már története első nemzetközi kupaszereplése során a legjobb huszonnégybe kvalifikálhatja magát. (A csoportkör első nyolc helyezettje automatikusan továbbjut az egyenes kieséses szakasz második körébe, míg a többiekre két mérkőzéses párharc vár a további nyolc szabad helyért.)

Sajnos szerdán várhatóan csak tartalékos összeállításban tud majd kiállni a csapat, mivel a Cegléd ellen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Theodoreán Alexandra, valamint a fiatal Antóni Csenge továbbra sem bevethető, Mansaré Manty és Kiss Virág pedig a héten edzésen szenvedett kisebb sérülést. A hiányos játékoskeretet a Pasarétre rekordszámban ellátogató szekszárdi szurkolók kompenzálhatják, akik remélhetőleg ezúttal is megtöltik a Sportcsarnok lelátóit és támogatásukkal újabb győzelemhez segítik a lányokat.

Európa-kupa menetrend

Basketball Nymburk jelenleg nyolc győzelemmel és egy vereséggel hazája bajnoksága második helyén áll. A cseh pontvadászatban az amerikai Krystal Vaughn 23,8 pontot és 7,0 lepattanót, az ukrán Alekszanda Komencsuk 12,1 pontot, 10,6 lepattanót és 3,0 blokkot, a belga Kyara Linskens 13,7 pontot, 8,3 lepattanót és 2,0 blokkot, a belorusz Alekszandra Taraszava pedig 11,0 pontot, 4,0 lepattanót és 4,8 gólpasszt jegyez. Legutóbbi mérkőzésüket – a KSC-hez hasonlóan – vasárnap játszották, mikor is a Brno vendégeként 41-85-re nyertek. A találkozón Vaughn 19, Linskens 17, Komencsuk pedig mindössze 11 percet töltött a pályán.

A csehek az Európa-kupában 1-3-as mérleggel a H-csoport harmadik pozícióját foglalják el, egyetlen győzelmüket hazai pályán a portugál Barreiro ellen (80-69) jegyezték. Nemzetközi színtéren a palánk alatti Linskens (14,5 pont; 13,8 lepattanó; 3,0 blokk) – Komencsuk (12,8 pont; 12,5 lepattanó; 2,8 blokk) duó, valamint a bedobó Vaughn (18,5 pont; 6,0 lepattanó) dicsérhető a leginkább. A Nymburk a jövő heti záró fordulóban a Ragusa otthonában látogat.

Az október 19-ei Nymburk-KSC találkozó 69-86-os magyar győzelemmel végződött. A mérkőzés legjobb dobói Komencsuk (17), Vaughn (16), illetve Oblak (26/9), McCall (15), Krnjics (14), Gereben (12) és Studer Ágnes (10/6) voltak.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Basketball Nymburk (v.: Perlic (horvát), Gajdosz (lengyel), Sentürk (török)) találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést a kscszekszard.hu-n élőben közvetítik.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close