full screen background image
Keresés
2018 július 17 - kedd
  • :
  • :

Megkérdezik a vállalkozókat a bürokráciacsökkentésről

Megkérdezik a vállalkozókat a bürokráciacsökkentésről

2016.04.11. Országos konferenciasorozat indul „A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési program kidolgozása“ című európai uniós projekt keretében, amelynek során feltérképezik a vállalkozói ügyféligényeket is – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium által szervezett rendezvénysorozat 2016. április 15-től június 10-ig tart. Közleményében a Miniszterelnökség hangsúlyozza: a közigazgatás átalakítása és a bürokráciacsökkentés célja, hogy az ügyintézés a vállalkozói szektorhoz köthető ügyfelek számára egyszerűbb, gyorsabb és költségtakarékosabb legyen.

A műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat keretében felmérik a vállalkozói ügyféligényeket a közigazgatási eljárások további egyszerűsítése érdekében, ismertetik a kormány bürokrácia- és állami rezsicsökkentéssel, illetve gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos eddigi intézkedéseit. A résztvevők szakmai előadásokon megismerkedhetnek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programmal (GINOP), valamint a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programmal (KÖFOP).

A projekt keretében feldolgozzák a vállalkozói szektor javaslatait, a bürokráciacsökkentési program II. ütemének előkészítéséhez – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close