full screen background image
Keresés
2019 december 7 - szombat
  • :
  • :

Megnyitnak a kispincék Szent Orbán ünnepén

Megnyitnak a kispincék Szent Orbán ünnepén

2016.05.10. XI. alkalommal rendezik meg Szent Orbán ünnepét május 28-án az Istifán-gödre utcai borosgazdák.

A Szent Orbán Bor Áldás és Borszentelés Ünnepen hagyományosan kulturális programokkal várják a látogatókat délután két órától. Fellép a Szekszárdi Magyarnóta Klub, az Ifjú Szív Német Nemzetiségű Néptáncegyüttes, a Tücsök Zenés Színpad, de természetesen az idén is ott lesz a Muslinca Bordalkórus. A kulturális műsorok uátán dr. Vörös Géza szakmérnök vezetésével „növényvédelmi őrjáratot” tartanak, melyen  a szőlőtermelők kaphatnak növényvédelmi szaktanácsokat – tudtuk meg Kovács Gergő szervezőtől.

A borkedvelők az idén a Gyalog Pincénél, a Ribling Pincénél, a Szarvas Pincénél, a Tokai Pincénél, illetve a Vesztergombi Antal Pincénél és a Zsitvai Pincénél kóstolhatnak finom szekszárdi borokat. A bort a pincetulajdonosok adják, de poharat mindenkinek magának kell vinnie.

A pinceutcában megrendezendő ünnepen köszöntőt mond Kővári László, a város  gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke, a jelenlévőkre áldást ad Rostás Jenő István faddi plébános. A szervezők –a pinceutca borosgazdái, Ékes László, valamint Kovács Gergő – mindenkit várnak az ingyenesen látogatható Szent Orbán ünnepre.

A részletesebb programleírást itt találja – kattintson!

A fotón Ribling Ferenc kínálja borral a  Muslinca Bordalkórus tagjait a 2015-ös ünnepen. Fotó: Kadarka.net

A 2015-ös Szent Orbán Bor Áldás és Borszentelés Ünnepről készült írásunkat és képgalériánkat itt találja – kattintson!

További fotók a tavalyi ünnepről – kattintson!
Read previous post:
Close