full screen background image
Keresés
2019 december 7 - szombat
  • :
  • :

Megnyílt Szekszárd utolsó egybefüggő pincesora

Megnyílt Szekszárd utolsó egybefüggő pincesora

2017.05.28. Borszeretőkkel és kultúrakedvelő szekszárdiakkal népesült be a tizenkettedik alkalommal megtartott Szent Orbán Bor Áldás és Borszentelés Ünnepén szombat délután az Istifán-gödrei pincesor.

A kellemes időben megtartott ünnepet Kovács György tárogató muzsikája nyitotta meg, majd Máté István önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. A szőlőre, a borokra és a megjelentekre Molnár Péter szekszárdi káplán adta áldását.

A rendezvény kulturális műsorral folytatódott. Műsort adott az Ifjú Szív Német Nemzetiségi táncegyüttes, a Szekszárdi Magyarnóta klub, a Muslinca Bordalkórus, harmonikán játszott Ékes László, fellépett Kovács Gergő énekes, valamint a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar és a Tücsök Zenés Színpad.

Fotó: Kadarka.net

A rendezvényen a Törő György fafaragó művész által készített Szent Orbán szobornál gyertyát gyújtottak Kirsch János egykori diakónus, Lányi Péter zongoraművész, a Szekszárdi Muslincák Férfikar vezetője, illetve Béres János, a Tücsök Zenés Színpad zeneszerzője, valamint Asztalos Antal szervező, Istifán-gödrei borász emlékére.

Az ünnepen természetesen megnyitottak Szekszárd utolsó egybefüggő hagyományos pincesorának borászatai. A borkedvelők a Gyalog Pincénél, a Zsitvai Pincénél, a Ribling Pincénél, Vesztergombi Antal Pincészeténél, illetve a Tokai Pincénél és a Támer Pincénél kóstolhattak kedvező áron kiváló kistermelői borokat.

A hangulatot a finom borok mellett a Szekszárdi Muslincák Férfikar dalai, és Burai Ferenc, illetve zenekarának muzsikái fokozták.

Fotó: Kadarka.net