full screen background image
Keresés
2020 augusztus 7 - péntek
  • :
  • :

Döntőt nyertek a szekszárdi polgárőrök Székesfehérváron

Döntőt nyertek a szekszárdi polgárőrök Székesfehérváron

2016.11.02. A Szekszárd csapata nyerte meg a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programban résztvevő megyei jogú városok polgárőr egyesületeinek meghirdetett vetélkedősorozat Nyugat-magyarországi döntőjét, melyet szombaton tartottak Székesfehérváron.

A versenyen, melyet azzal a céllal rendeztek meg, hogy a csapatok megmérettessék szakmai tudásukat, összemérjék felkészültségüket, Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, mint házigazda köszöntötte a résztevőket. A versenyt Viza Attila, Székesfehérvár képviselő-testületének tagja, közbiztonsági tanácsnok nyitotta meg, a megmérettetést Zámbó Péter, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szakmai alelnöke vezette.

A feladatmegoldásokat pontozót ötfős zsűri tagja volt Cseh Istvánon és Vizi Attilán túl dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Vörös Ferenc ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány helyettese, valamint Stokinger Balázs, az AEGON Magyarország csoportvezetője.

A versenyzőknek a megmérettetésen több körben kellett rövid gondolkodás után kérdésekre válaszolniuk és feladatokat megoldaniuk. Volt például a polgárőr munkával, a bűnmegelőzéssel, valamint jogi és intézkedéstaktikai ismeretekkel kapcsolatos kérdés, feladat, de kortes beszédet is kellett mondaniuk egy adott témában.

opsz-huVersenyben a megyei jogú városok polgárőrei. Fotó: OPSZ.hu

A zsűri döntése után a versenyt értékelő dr. Túrós András elmondta, a csapatok nagyon kitettek magukért, valamint, hogy bár a versenyzők a polgárőr feladatok kapcsán részletesen beszéltek a bűnmegelőzési feladatokról, a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozásáról, a jogsértések számának csökkentéséről. Arról is szólt, hogy senki nem beszélt viszont a polgárőr egyesületek megerősítéséről, a központi figyelembe helyezésről, versenyképessé tételről.

Az eredményhirdetésen dr. Túrós András hangsúlyozta: annyira szoros lett a verseny, hogy a negyedik és az ötödik csapat tagjai jutalomként nyolcezer-nyolcezer forintos vásárlási utalványt kapnak, melyet később adnak át részükre.

A dobogósok az oklevélen és ajándékcsomagon túl az AEGON jutalmát is átvehették, az első helyezett 100-, a második 50 ezer-, a harmadik helyezett csapat pedig 30 ezer forintos működési támogatást kapott.

A verseny végeredménye:

1. Szekszárd
2. Sopron
3. Győr
4. Somogy megye
5. Veszprém megye

Forrás: opsz.hu – Lőwinger Zoltán. Fotó: OPSZ.hu
Read previous post:
Close