full screen background image
Keresés
2018 július 19 - csütörtök
  • :
  • :

Mézédes Nap – a Zöldtárs Alapítvány részvételével

Mézédes Nap – a Zöldtárs Alapítvány részvételével

2017.05.04. A Klímabarát Települések Szövetsége (KBTSZ) „Mézédes Nap” címmel szervezett Fenntarthatósági Fesztivált Budapesten a MOM Kulturális Központban vasárnap. A fesztivál fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt. A rendezvényen a Zöldtárs Alapítvány is részt vett.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Szekszárd, Dombóvár és Bátaszék után Paks a 4. Tolna megyei település, amelyik csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez – jelentette be Kovács Lajos, a KBTSZ elnöke a Fesztivállal egy időben megtartott közgyűlésen.

A Mézédes Napok címmel megrendezett rendezvényen a méhészeké és a mézé volt a főszerep. A fesztivál keretében több kerekasztal beszélgetést is szerveztek: Hagyomány és innováció a méhészetben. Mit tehet a lakosság a közvetlen környezetében a hasznos állatok, a méhek megóvásáért a fenntarthatóság jegyében: méhlegelő, fák – cserjék, méhetető – itató, méhkenyér, Zöldíthető városi felületek – Zöldtető és zöldfal fórum, a fenntartható fejlődés gyakorlati megközelítésben témakörökben.

A sátorutcában kitelepült méhészeket meglátogatta dr. Nagy István a FVM parlamenti államtitkára is, aki látogatását a Szekszárdot képviselő Zöldtárs Alapítvány sátránál fejezte be.

Az alapítvány elnöke Baka György tájékoztatta az államtitkárt a Szekszárdi Klímakör tevékenységéről, majd a beszélgetés végén a klímaváltozásra figyelmeztető hűtőmágnest adott át az államtitkárnak, aki megígérte, hogy a hűtőszekrényének az ajtajára teszi.

A képen dr. Nagy István és Baka György.

Forrás/fotó: Zöldtárs Alapítvány
Read previous post:
Close