full screen background image
Keresés
2020 június 29 - hétfő
  • :
  • :

Mindent rendben talált a Nébih a VinAgora érmes borainak vizsgálatakor

Mindent rendben talált a Nébih a VinAgora érmes borainak vizsgálatakor

2019.09.28. Mindent rendben talált a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borainak vizsgálatakor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a borversenyt szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a nemzetközi borversenyen, a Nébih Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságával együttműködve – ahogy tavaly is – a szervezők véletlenszerűen választották ki a VinAgora több mint 100 díjazott magyar bora közül minden ötödiket.

A hivatal azt vizsgálta, hogy a borversenyre nevezett minták megegyeznek-e a piaci forgalomban lévő, kereskedelmi engedéllyel rendelkező tételekkel, hogy a termelők nem próbálnak-e “speciális versenymintákkal” jogosulatlan előnyt szerezni piacon lévő boraiknak. A hivatal megállapította, hogy az ellenőrzött minták minden esetben pontosan megegyeztek a nevezésnél megjelölt, illetve forgalomba kerülő borokkal, így visszaélés nem történt.

A Nébih és a VinAgora vezetősége megerősítette, hogy a jövőben is folytatják a véletlenszerű ellenőrzéseket.

Mint azt a Kadarka.net megírta, a szekszárdi pincészetek az idei VinAgora Nemzetközi Borversenyen tizenöt aranyérmet és 10 ezüstérmet nyertek.

Kadarka.net/MTI