full screen background image
Keresés
2018 július 21 - szombat
  • :
  • :

Műfüves labdarúgópályát avattak Decsen

Műfüves labdarúgópályát avattak Decsen

2016.04.25. Műfüves labdarúgópályát avattak szombaton az I. Sárközi Gyermek- és Ifjúsági Sportnapon Decsen.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A sporttal nem csupán egészségünkért teszünk. Általa társakra, barátokra, közösségre lelünk, közösségünkben elismerést, társaink közt tiszteletet érdemelünk ki. A sport iránymutatást ad a fiataloknak, függetlenül attól, hogy egy gazdag, vagy egy mélyszegénységben élő családba születtek, függetlenül attól, hogy milyen kultúrában, milyen vallásban nevelkedtek, milyen a magasságuk, az erőnlétük, a bőrük színe és milyen nyelven beszélnek – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde az átadón.

A sportért felelős államtitkár a műfüves sportpálya átadása alkalmából szólt arról, hogy a  sportnak számtalan előnye van, sok mindenre megtanít minket. A legjobb azonban mégis az, hogy egyenragúvá teszi az embereket.  A versenypályán mindenkinek egyenlő joga van. A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak – tette hozzá.

Minden sportoló azonos elbírálás alá esik, és az eredmények, az elért sikerek azonos megbecsülést eredményeznek. A sportban csak azok nyerhetnek aranyérmet, akik a legjobb teljesítmény nyújtják, akik az erő, a gyorsaság, az ügyesség, a taktikai tudás és állóképesség tökéletes keverékével rendelkeznek. A dobogó legmagasabb fokára csak az állhat, aki valamennyi vetélytársát korrekt küzdelemben képes legyőzni – mondta dr. Szabó Tünde.

decs-avato

Az államtitkár szólt arról, hogy kormány kiemelt ágazatként kezeli a sportot, és megkülönböztetett figyelemmel támogatja az utánpótlás-nevelést, a sportolási színterek fejlesztését. Ennek egyik eredménye például a decsi műfüves sportpálya, s Tolna megye további fejlesztései. Köztük a szekszárdi fedett uszoda és rekreációs központ, a tolnai csónakház a tamási velodrom kerékpáros központ és kézilabdacsarnok, a bonyhádi atlétikai csarnok vagy TAO támogatás keretében Györkönyben, Dunaszentgyörgyön, Bonyhádon, Szakályban, Gyulajon, Döbröközön és Kaposszekcsőn a kispályás focipálya.

A sportnap és az új műfüves pálya kapcsán dr. Szabó Tünde elmondta: minden ilyen létesítmény és rendezvény erősíti, támogatja az állami sportvezetés elképzeléseit, ezért érdemes befektetni az ilyen fejlesztésekbe. Az egészséges élethez sokszor elegendő a rendszeres testmozgás, a sportolás – emlékeztetett az államtitkár.

A vezetőképen: Horváth István, (jobbról) a térség országgyűlési képviselője, Szabó Tünde sportét felelős államtitkár és Antal Zsolt, Decs polgármestere.

Forrás/fotó: kormany.hu/EMMI Sportért Felelős Államtitkárság
Read previous post:
Close