full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában

Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában

2017.05.22. Boldogan vették birtokba a gyermekek az Ovisport program keretében hétfő délután átadott multifunkciós sportpályát a Kölcsey lakótelepen található Szekszárdi 1. számú Óvoda Kindergarten-ben. A pályának köszönhetően a gyermekek már óvodás korban megszerethetik a sportolást.

A 12×6 méter alapterületű sportpálya kialakítása összesen 9,5 millió forintba került. Az önkormányzat a létrehozáshoz szükséges önerőt, vagyis 2,8 millió forintot biztosította, a fennmaradó összeget TAO-támogatásból fedezték, melyet az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány gyűjtötte össze a Tarr Kft. és a Tolnagro Kft. segítségével.

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a Szekszárdon nevelkedő gyermekekre, az 1. számú óvodában létrehozott pálya az első, de nem az utolsó, hiszen a város minden oviban szeretne egy-egy ilyen pályát kiépíteni – mondta el Ács Rezső polgármester az átadón. A több funkciós pálya nemcsak focizásra, de kosárlabdázásra, kézilabdázásra és minden olyan testmozgással járó szabadidős tevékenységre alkalmas, mellyel a gyermekek eltölthetik mindennapjaikat – tette hozzá.

Ács Rezső kiemelte, a pálya célja, hogy a gyermekek már óvodás korban megszeressék a sportolást. Mindegy, hogy melyik sportágat kedvelik meg a gyermekek, a lényeg, hogy azt az iskolában és később is űzzék, folytassák. Ehhez szeretné az önkormányzat a feltételeket biztosítani – tudatta a polgármester. Hozzáfűzte, talán a jelenlévő kicsik között vannak a jövő nagy kézilabdázói, focistái, vagy éppen kosárlabdázói.

A városvezető kijelentette, a programot nemcsak a többi óvodában folytatják, de az általános iskolákban is sportpályákat kívánnak létesíteni.

Dr. Kozmáné Tóth Tímea egykori válogatott kézilabdázó, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány alelnöke arról szólt, hogy amikor megtartotta a pálya használatához szükséges képzést, rengeteg csillogó szemű óvodapedagógussal találkozott. Mint azt hozzátette, látszott rajtuk a sport iránti szeretet. Az alelnök tudatta, szeretnének egyre több sportágat csatlakoztatni a programhoz, hogy annak keretében minél többféle sportolási lehetőséggel ismerkedhessenek meg az ovisok. Dr. Kozmáné Tóth Tímea elmondta, a pálya révén az óvodások kipróbálhatják a különféle sportágakat, és tapasztalatuknak köszönhetően az iskolában már a számukra leginkább megfelelő sportolási lehetőséget választhatják.

A nemzeti színű szalagot Tarr János, a Tarr Kft. tulajdonosa és ügyvezetője (a fenti képen balról), dr. Kozmáné Tóth Tímea, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány alelnöke, illetve  Ács Rezső polgármester, valamint Kárpáti Zoltán az UFC Szekszárd elnöke vágta át. Az ovisok ezt követően láthatóan nagy boldogsággal vették birtokba az új pályát.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close