full screen background image
Keresés
2018 május 28 - hétfő
  • :
  • :

Napelempark épül a szekszárdi kórházban

Napelempark épül a szekszárdi kórházban

2017.01.25. Ötszázötvenöt kilowatt teljesítményű napelemparkot épít a Tolna Megyei Balassa János Kórház Szekszárdon 250 millió forintos beruházással.

Az erőművet, amelyet teljes egészében a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) támogat, a kórház Bródy Sándor utcai fűtőművének területén hozzák létre – mondta Nagy Attila projektmenedzser az MTI-nek.

Ismertetése szerint a két és fél hektáros terület 8500 négyzetméterén összesen 2100 napelemet helyeznek el. A napelempark éves energiahozama 562 ezer kilowattóra lesz. A létesítmény várhatóan ez év őszére készül el, a kivitelezőt nyílt közbeszerzési eljáráson választják ki – tette hozzá.

A Bródy utcai fűtőmű területén hozzák létre a napelemparkot. Fotó: Kadarka.net

Az egészségügyi intézményben jelenleg 358 kilowatt teljesítményű napelem üzemel. A kórház éves villamosenergia-felhasználása 4,2 millió kilowattóra, az épülő napelempark évente több mint tíz százalékos, 20-22 millió forintos megtakarítást hoz majd.

Mint azt decemberben közöltük, a Balassa János kórház az EMMI Egészségügyi Államtitkársága és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 15 milliárd forint keretösszegben meghirdetett pályázati lehetőségeit kihasználva, összesen négy projektre nyert el 260 millió forint támogatást. Az összegből több fejlesztést is megvalósítanak, melynek köszönhetően a kórház működése hatékonyabbá válik, miközben költségmegtakarítást érnek el. Tehát idén több mint fél milliárd forint értékben fejlesztik a szekszárdi kórházat. Utóbbi  fejlesztésekről itt olvashat bővebben – kattintson!

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close