full screen background image
Keresés
2020 július 3 - péntek
  • :
  • :

Ne égessen szemetet – fontosabb dolguk lehet a tűzoltóknak mint, hogy ilyen miatt vonuljanak

Ne égessen szemetet – fontosabb dolguk lehet a tűzoltóknak mint, hogy ilyen miatt vonuljanak

2018.10.05. Egy hét alatt kétszer vonultak a tűzoltók szemétégetés miatt Faddon. A Fadd Nagyközségi Tűzoltó Egyesület figyelmeztet, a hulladék égetése tilos és az ilyen esetek miatti riasztások esetenként fontosabb mentési munkáktól vonhatják el a tűzoltókat.

Csütörtök délután érkezett a bejelentés, hogy hulladékot égetnek a Vörösmarty utcában, ahova a Fadd Nagyközségi Tűzoltó Egyesület, valamint a Tolnai Önkormányzati Tűzoltóság és a rendőrség is kivonult – tudtuk meg Kovács Zoltántól, az egyesület parancsnokától. Hozzátette, a héten ez volt a második olyan alkalom, amikor szemét tüzelése miatt kellett vonulniuk.

Mint elmondta, a hulladékégetés azon túl, hogy tilos, a környezetet is nagymértékben szennyezi. Valamint az ilyen esetekhez riasztott tűzoltó járművekre szükség lehet ugyanabban az időben akár életmentésre is, így annak akinek valóban nagy szüksége lenne a tűzoltókra, többet kell várnia a távolabbról érkező segítségre, mely várakozás az életébe is kerülhet.

Kovács Zoltán felhívta a lakosság figyelmét, hogy a hulladékot az égetés helyett mindenki az erre a célra létrehozott ÖKO udvarokba szállítsa.

Fotó: FADD Nagyközségi Tűzoltó Egyesület
Read previous post:
Close