full screen background image
Keresés
2019 január 17 - csütörtök
  • :
  • :

Négy megye szakemberei gyűltek össze Szekszárdon

Négy megye szakemberei gyűltek össze Szekszárdon

2016.05.17. Szekszárd volt a harmadik állomása a Seveso III. irányelv alkalmazásával kapcsolatos oktatási sorozatnak május 17-én.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Üzemek Főosztály szervezésében zajló programsorozatának célja a SEVESO III. Irányelv jogalkalmazási kérdéseinek, eljárásrendjének, követelményeinek ismertetése.

A továbbképzésen a Baranya, Fejér, Tolna és Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok igazgatóhelyettesei, iparbiztonsági főfelügyelői, a hatósági osztályok és a katasztrófavédelmi mobil laborok állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségekről pedig az iparbiztonsági felügyelők és a kirendeltségi hatósági osztályok állománya vett részt.

A képzésen résztvevőket dr. Hábermayer Tamás ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte, majd Mesics Zoltán alezredes a hatósági aktualitásokról, a 2016. évi üzemeltetői feladatokról, valamint a biztonsági dokumentációk tartalmi elemeinek változásáról szóló előadásával nyitotta meg a továbbképzést.

Az egész napos oktatás során a főigazgatóság munkatársai a fentieken túl a veszélyes anyagok azonosításáról, a biztonsági irányítási rendszerek felépítéséről, működtetésük hatósági tapasztalatairól, a veszélyes szállítmányok és a kritikus infrastruktúra szakterület aktualitásairól, a hatósági ellenőrzések tervezéséről, valamint a súlyos balesetek és üzemzavarok vizsgálatáról tartottak előadásokat.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close