full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Negyed évszázados a partnerkapcsolat Main-Tauberrel

Negyed évszázados a partnerkapcsolat Main-Tauberrel

2016.05.09. A két megye között 25 éve fennálló partnerkapcsolat jubileumi ünnepségére hívta meg a németországi Main-Tauber járás elnöke a Tolna Megyei Önkormányzat delegációját a közelmúltban. A látogatás során nem csak a több évtizedes együttműködés megünneplésére került sor, a delegáció tagjainak szakmai program keretében megújuló energia témakörben szélenergia, biogáz és bioenergia létesítmények megtekintésére is lehetősége nyílt.

A kapcsolat kiszélesítése érdekében német partnereink német-magyar bornapot rendeztek a közel ezer éve megalapított bronnbachi kolostorban. A rendezvényen hat német és öt magyar borász (Fekete Borpince – Szekszárd, Danubiana Kft. – Bonyhád, Tolna Borház Kft. – Tolna, Fabro Pincészet – Paks, Grál Pince – Gyönk) képviselte megyénket. A több, mint száz látogató érdeklődéssel kóstolta a Tolna megyei termelők borait, melyeknek igen nagy sikere volt.

Tolna megye és Main-Tauber járás kapcsolata hivatalosan 1991-ben jött létre, amit 1989-től az akkori két elnök baráti látogatásai előztek meg. A kapcsolatok a közigazgatási szerkezet kialakításához nyújtott segítésen túl kiterjednek a kultúra, a szociális ügyek, a katasztrófavédelem, a turisztika, a sport valamint az ifjúsági ügyek területére.

Az elmúlt 25 évben a megye és a járás számos civil szervezete között alakult ki együttműködés és az évek folyamán a megyék közötti kapcsolat kiterjedt a települések szintjére is. Ennek köszönhetően Dunaföldvár – Weikersheim, Dunakömlőd – Lauda-Königshofen, Ozora – Werbach valamint Őcsény – Niederstätten településeknek van jól működő kapcsolata egymással.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close