full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Négyszeresére nő a belföldi forgalom pünkösdkor

Négyszeresére nő a belföldi forgalom pünkösdkor

2016.05.13. A pünkösdi hosszú hétvégén közel négyszeresére nő a belföldi vendégforgalom egy átlagos májusi hétvégéhez képest a Szallas.hu előrejelzése szerint, a legnépszerűbb úti célok a fürdővárosok.

A Szallas.hu MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye kiemeli: kihasználják a belföldi utazók a pünkösdi hosszú hétvégét, a portál adatai szerint az ünnep nyújtotta háromnapos pihenőre egy átlagos hétvégéhez képest közel négyszer több foglalás érkezett. A 10 legnépszerűbb úti cél fürdőzési lehetőségeivel vonzza a magyarokat, a lista élén Budapest, Eger és Siófok áll, míg a legkelendőbb szálláshelyek a Balaton és a Velencei-tó partján fekszenek. Népszerű Gyula, Miskolctapolca, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Balatonföldvár és Hévíz is.

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője elmondta, hogy a nyári szezonon túl a hosszú hétvégéken utaznak el a legtöbben pihenni, ebben az évben erre legközelebb mindenszentekkor lesz lehetőség. A vendégek átlagosan 2 napos csomagokat foglaltak, és 40 ezer forintot fordítanak szállásra – tette hozzá.

A pünkösdi hétvégére szóló foglalások negyedét rendezik SZÉP-kártyával a vendégek. A 2014 során feltöltött összegeket éppen a hónap végéig, május 31-éig lehet felhasználni. Ebből adódhat, hogy a SZÉP-kártyával fizetők átlagosan többet, 44 ezer forintot szánnak a hosszú hétvégi kikapcsolódásra – mondta Szigetvári József. A legnépszerűbb ünnepi csomagajánlatokat jellemzően a hotelek nyújtják.

MTI

A képen a szekszárdi Hotel Merops Mészáros. A fotó illusztráció
Read previous post:
Close