full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Negyvenhat műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat

Negyvenhat műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat

2017.06.26. Öt tűzesethez és negyvenhat műszaki mentéshez riasztották a Tolna megyei tűzoltókat az elmúlt hetvenkét órában – közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2018hirdetés

Pakson a cseresznyéspusztai erdő aljnövényzete több helyen, több alkalommal adott munkát a paksi hivatásos tűzoltóknak, pénteken és szombaton is meggyulladt az avar, gaz, amit több sugárral és kézi szerszámokkal sikerült a tűzoltóknak megfékezniük. Pénteken a solti és szekszárdi tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a paksiak segítségére volt.

Szombat délben Szekszárdon a Csörge tónál háromszáz négyzetméteren avar, gaz égett, amit a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékeztek meg három vízsugárral és kézi szerszámokkal.

Pincehelyen a vasúti nyomvonal és a lakóházak közötti bokros terület égett háromszáz négyzetméteren, ahova a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották.

Vasárnap reggel villám csapott egy németkéri családi házba, melynek következtében izzottak az elektromos vezetékek. A ház lakói áramtalanították, a tűzoltók pedig átvizsgálták az épületet, de tűzre utaló nyomot nem találtak.

Kocsolára riasztották a dombóvári hivatásos tűzoltókat péntek kora délelőtt, ahol a 61-es út 74-es kilométerénél egy személyautó borult fel. A kiérkező egységek áramtalanították a járművet, majd a kerekeire állították és megszüntették a forgalmi akadályt.

Pénteken a tamási és a dombóvári tűzoltóknak adott munkát az erős szél, előbbieket egy, míg utóbbiakat öt alkalommal riasztották forgalmi akadályt jelentő kidőlt fák, letört faágak eltávolításához.

Szombaton szintén a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, Kapospulán telefonvezetékre dőlt egy nagyméretű fa, melyet motoros láncfűrésszel távolítottak el.

A vasárnap reggeli vihar miatt Tolnán és Madocsán kidőlt fa akadályozta a közlekedést, amit a tolnai önkormányzati, illetve a paksi hivatásos tűzoltók szüntettek meg motoros láncfűrész használatával.

Szekszárdon a vasárnap reggel rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék a Tartsay, a Wosinszky, a Mikes, az Ady és a Viola utcában okozott problémát, a város hivatásos tűzoltóit főképp az alagsorokat, pincéket elárasztó esővíz kiszivattyúzása miatt riasztották a nap folyamán kilenc alkalommal.

Vasárnap délután a vihar ismét elérte Tolna megyét, ekkor azonban az erős szél okozott problémát. Sásdon, Gyönkön, Bölcskén, Dombóváron, Kaposszekcsőn, Iregszemcsén, Pakson, Pincehelyen, Cecén és Döbröközön, valamint a 6-os főúton is kidőlt fák, leszakadt faágak miatt kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk. A dombóvári hivatásos tűzoltók öt, a szekszárdiak egy, a paksiak hét, a tamási önkormányzati tűzoltók három, a bölcskei önkéntesek pedig öt alkalommal vonultak a vasárnap délutáni vihart követő kárfelszámolásokhoz.

Tamásiban a Hársfa utcában egy erdélyi turistabusz hajtott az árokba vasárnap késő délután. A bajba került autóbuszt a tamási önkormányzati tűzoltók vontatták ki az árokból. A balesetben senki nem sérült meg.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Jégverés Baktában

2017.06.26....

Close