full screen background image
Keresés
2020 augusztus 5 - szerda
  • :
  • :

Negyvennégy millió forintból épülhet sportpálya a Dienes Valéria iskolában

Negyvennégy millió forintból épülhet sportpálya a Dienes Valéria iskolában

2017.07.03. Rekortán borítású sportpálya épülhet a Dienes Valéria Általános Iskola udvarán.

A sportpálya az „MLSZ Országos Pályaépítési Programjában” épülhet meg, a megvalósításhoz szükséges pályázatot nemrég nyújtotta be az önkormányzat. A pályázat benyújtását jóváhagyó határozati javaslatot a legutóbbi közgyűlésen egyhangú döntéssel fogadta el a képviselő-testület.

A 20×40 méteres pálya nemcsak focizásra, de kézilabdázásra és kosárlabdázásra is alkalmas. A pálya tartozéka két kapu és két kosárlabda palánk. A pályát palánk és labdafogó háló venné körbe.

Bár nem a fenti programban, de hamarosan műfüves pálya épül a Garay János általános iskolában és a Baka István Általános Iskolában. Májusban és júniusban pedig három óvodában adtak át multifunkciós sportpályát. Erről  a kapcsolódó cikkeknél talál bővebb információt.

A sportpálya 44 millió forintba kerül, a költségek 70 százalékát a pályázat keretében az önkormányzat által közvetített vállalkozások által nyújtott TAO támogatásból fedezik, míg a maradék 30 százalékát, vagyis több mint 13 millió forintot az önkormányzat biztosítja önerőként, saját költségvetéséből.

A képen a Vecsésen már megvalósult rekortán borítású pálya. Fotó: Vecses.hu

Kapcsolódó cikkek:
Sportpályát avattak a Mérey utcai óvodában
Minden ovis álma egy ilyen különleges sportpálya
Multifunkciós sportpályát avattak az 1. számú óvodában
Read previous post:
Close