full screen background image
Keresés
2020 június 29 - hétfő
  • :
  • :

Nem tréfa! Április 1-től ingyenesen lehet parkolni Szekszárdon

Nem tréfa! Április 1-től ingyenesen lehet parkolni Szekszárdon

2020.03.30. Három hónapra díjmentessé válik a parkolás Szekszárdon – jelentette be hétfő délután Ács Rezső.

A polgármester tudatta, április 1. és június 30. között a város teles területén ingyen lehet parkolni. Az intézkedéssel a szekszárdiak terheit kívánják csökkenteni – tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy az utak és járdák fertőtlenítésével pénteken megkezdődött a város köztereinek fertőtlenítése. A fertőtlenítést következő napokban a város teljes területén elvégzik, majd később megismétlik. A polgármester arra kérte a lakóingatlanok, üzletek stb. tulajdonosait, hogy a köztisztaságról szóló törvénynek megfelelően végezzék el a takarítást ingatlanjuk 2 méteres körzetében. Hozzátette, mindennek köszönhetően jelentősen csökken a fertőzésveszély a közterületeken.

Ács Rezső ugyancsak elmondta, a hétvégén 81 idős embernek biztosított ételt az önkormányzat. Emellett 100 idős embernek segítettek főként bevásárlásban és gyógyszerek kiváltásában. A Szekszárdi Önkéntes Programba negyvenen jelentkeztek, szerződést eddig harminc önkéntessel kötöttek.

A polgármester jelezte továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését az onkentes@szekszard.hu címen. Kiemelte, az ételkiszállítások várható gyarapodása miatt gépkocsival rendelkezők segítségét is várják. Hozzátette, egy üzemanyagtöltő állomás ezer liter gázolajat ajánlott fel segítségként, de egy teletankolt autót is kaptak kölcsönbe a célra.

Arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat hétfőtől megkezdte a gyermekétkeztetést igénylők számára az ebéd házhozszállítását Az ételeket 10:30 és 13 óra között szállítják ki. Hétfőre egyébként 310 gyermek, valamint 222 65 év feletti szekszárdi kért és kapott meleg ételt.

Megkezdték a rászorulóknak szánt ezer csomag kiosztását is. Az összesen 10 ezer forint értékű – tartós élelmiszert tartalmazó – csomagból eddig mintegy négyszázat osztottak ki.
Read previous post:
Close